O astfel de statistica, ar trebui sa aiba in vedere : varsta, sexul, geneticul, clima zonei unde subiectul traieste ( un eschimos trebuie sa consume 5000 de calorii), activitatea fizica pe care o desfasoara zilnic ( sau nu ), cat de sanatos este de asemenea subiectul. Ma indoiesc ca cineva a facut un studiu atat de amplu si costisitor, pentru a obtine o cifra atat de irelevanta, dar sigur articolul pe care l-ai citit tu cu orivire la asta vrea sa vanda ceva medicamente in aceasta directie, sugerand cititorului ca are mari sanse sa fie printre cei 80% ce au "disperata" nevoie de acel medicament, la fel cum vanzatorul are "disperata" nevoie de banii stimabilului cititor.
Nu, nu e adevarat, tu incurci denumirile si simptomele.
Trecand peste faptul ca textul e aproape imposibil de citit din cauza absentei semnelor de punctuatie si a dezacordurilor, hipotiroidismul duce la o scadere dar aia te face sa te ingrasi nu sa slabesti, pentru slabit ar merge hipertiroidismul.
Si nu, nu ai cum sa ai 80% din populatia planetei cu hipotiroidism pentru ca tiroida secreta hormoni de crestere estentiali dezvoltarii organismului, hiposecretia la varste fragede ar duce la probleme de fertilitate deci am risca sa disparem ca rasa.
Scriu doctorii ca peste 50% din populația româniei au hipotiroidism si am zis bine mai sus ca hipotiroidism iti scade rata metabolica cu 40% 50% gen un om la 70 kg consuma in jur de 1800 calorii dar cu hipotiroidism scade rata gen pot avea 70 kg mancam 1000 calorii doar
Gen eu mananc putin ca si calorii si am 70 kg deoarece hipotiroidism te face sa te ingrasi mancand putin ca si calorii pe langa cat mananca un om normal la.70 kg
Da-mi si mie sursa, sunt curios care doctori.
Cat despre presupunerea ta, e incorecta. Hipotiroidismul nu te face sa ai nevoie de mai putine calorii, doar ca iti scade pofta de mancare. Problema e ca hormonii toroidieni influenteaza arderile implicit si arderea grasimilor asa ca tinzi sa o acumulezi deci cresti in greutate.
Daca ai avea hipotiroidism ai experimente a o gramada de simptome foarte incomode pe langa ingrasat de la slabiciune, la ameteli, depresie, dureri musculare, piele uscata si sensibilitate la frig si cu putin noroc si caderea parului.
Nu e normal sa mananc 1300 calorii si sa am 70 kg la 1.74 cand majoritarea mananca 2000 cum recomandă medicii pentru sedentari numai ca nu au specificat, daca e pentru ectomorfi arderi rapide 2000 sedentari sau mezomorfi arderi mai lente sau endomorfi si mai lente, sa Zicem unu cu arderi de ectomorf mananca mai mult 2500 3000 ca sa se ingrase dar de la 2500 3000 pana la 1300 e mult taicamiu mananca 1000 calorii si are 80 kg bine are si 50 ani. Si legat de simptome nu trebuie sa le am pe toate am cădere par si senzatia de foame mica apetit mic daca mananc 1300 calorii fara sa simt foame mai mult + arderi lente de endomorf sigur,