Întrebare recomandată | UmbraDeVulpe a întrebat:

E adevarat ca poti scapa de parodontoza folosind apa de gura cu alcool si fara? Adica dentistul la care ma duc eu a spus ca sa folosesc 3 luni cu alcool si 3 luni fara. Si sa aiba clorhexidina si asa o sa scap de parodontoza. Are dreptate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i adevarat! Nu poti scapa de paradonoza doar folsind apa de gura!

Se poate scapa de paradontoza numai DUPA ce medicul stomatolog iti indeperteaza tartrul (placa-piatra bacteriana solida si intarita de la baza dintilor), abia dupa aceea poti sa iti cureti corect dantura cu periuta de dinti, dupa fiecare masa mancata si daca doresti, poti folosii si apa de gura.

| Mosotti a răspuns:

Daca ti-a zis un medic asta, inseamna ca asa este. Noi aici dam pareri doar, medicul are ultimul cuvant.
Ca sa afli, intrebi alt medic fara sa spui ca ti-a zis medicul actual. Intrebi asa "am auzit ca daca foloesc trei luni apa de gura cu alcool si 3 luni fara, scap de o eventuala paradontoza daca as avea? Se scapa de asta cu asa metoda?".

Si vezi ce zice.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Intrebi alt medic fara sa zici ca te-ai dus la altul. Ca daca zici, poate tine cu ala si zice la fel chiar daca nu ar fi asa.

| NLS a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Te poti programa pentru o consultatie eventual, in care el doar evalueaza problemele, si iti spune ce ar trebui facut.

Insa consultatia costa (minim 50 Ron, sau mai mult, in functie de cabinet). Cu exceptia faptului in care esti elev(a).

Daca ai un stadiu avansat, tratamentul trebuie urmat mai mult timp, nu sunt suficiente 6 luni.
Minim 1 an, in functie de gravitate.

| Mosotti a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Ba merge, ceri un control doar, nu trebuie sa lucre nimic, eu asa fac. Vezi cat ia si aia e.
Pe mine de ex ma ardea o durere cand ma spalam cu peria pe dinti de la gingii si m-am dus la medic, s-a uitat si mi-a zis ca am doar o sensibilitate (desi nu e asa, ceva neinregula ca, cam brusc au aparut durerile), ala nu mi-a luat nimic ca doar s-a uitat, dar nu toti nu iau, insa nu conteaza.
Am fost si la altul si a zis la fel.

| dullcat a răspuns:

Omul ala a studiat o facultate si practicat meseria niste ani buni, pentru ca tu sa intrebi pe TPU si sa iei de bun ce zic niste oameni care nu au studiat nimic.Ti se pare corect?

| NLS a răspuns:

Nu scapi garantat, dar apa de gura numita Chlorhexamed Forte ajuta.

Eu folosesc 10 zile pe luna Chlorhexamed,
apoi restul de 20 de zile - Meridol.
(care contine doar 0, 2% Chlorhexidindigluconat)

Insa primul contine o concentratie mult prea mare, risti sa gasesti Inceputul Sfarsitului daca il folosesti fara pauza.

PS: ata dentara SAU periutele interstitiale sunt si ele foarte importante. Eu prefer ata de gura, pentru ca perii mai mici de 0, 4 nu am gasit, si nu am spatiile atat de mari.

Bineinteles.
Eu nu am un stadiu avansat, a fost mai mult un inceput de paradontoza, dar folosind deja de 1 an, arata din ce in ce mai bine, si nu mai e pericol sa ii pierd.

Insa chiar daca ai un stadiu avansat, alt tratament mai bun nu stiu sa existe, asa ca asta ar fi singura solutie.
SI ar trebui sa o respecti cu sfintenie.
Nu uita de ata de gura, in special seara, sau ori de cate ori e nevoie /- ti se blocheaza ceva intre dinti.
Spatiile interstitiale trebuie eliberate.
Chiar cu riscul de a-ti rani gingia, asa mi s-a spus.
Eu nu am primit indicatiile din Romania, ci din Germania.

| Corina3434 a răspuns:

Vorbeste prostii. Iti ia banii si dupa aia se da lovit in aripa.

| AdrianFoanga a răspuns:

Nu, nu are dreptate. Nu ''scapi'' de paradontoza. Nu exista tratament. Singurul lucru pe care-l poti face e sa intarzii caderea dintilor. De cazut tot vor cadea.