Cred ca fiecare dintre cei care sunt interesati de terapia naturala a auzit de exceptionalele proprietati antivirale, antifungice si antibiotice ale usturoiului, al carui consum in perioadele reci este un tratament cu adevarat eficient contra infectiilor gripale si a complicatiilor lor, dar si contra infectiilor cu ciuperci parazite sau cu bacterii care afecteaza aparatul digestiv ori urinar. Ceea ce se stie, insa, intr-o mai mica masura despre usturoi, e faptul ca el este totodata si un stimulator si un modulator extraordinar al imunitatii. Din pacate, terminologia si explicatiile medicale sunt mult prea complexe pentru a expune mai exact toate efectele pe care usturoiul le are asupra imunitatii. Merita insa sa retinem un lucru: usturoiul activeaza si stimuleaza mai toate compartimentele complicatului si complexului nostru sistem imunitar. Aceasta leguma-condiment este si un excelent curatitor pentru sange, activand celulele care "inghit" microorganismele inamice, vii sau deja distruse, resturile de celule imbatranite sau maligne. Se administreaza cu predilectie in perioadele in care suntem mai expusi la infectii, adica atunci cand vremea se raceste brusc sau devine foarte umeda, atunci cand se fac trecerile de la anotimpul rece la cel cald si viceversa, atunci cand apar epidemiile de gripa, atunci cand suntem expusi la vant sau la curenti de aer etc. Doza minima pentru a obtine efecte terapeutice este de trei catei de usturoi proaspat (nu fiert, prajit ori copt in diverse alimente) pe zi, o cura durand de la o saptamana in sus.
Util in: contra parazitilor intestinal, asma, tusa, tuberculoza raciala, stari febrile, boli infective, stabilizeaza la tesniunea, riduce colesterolul si contro arterosclerozia ( sau cum se cheama (.
studiul facut pe 2000 de persoane din care 400 au dat 100% rezultate deci e demonstrat
Ar mai fi o groaza de scris (... cica ajuta la reducerea enzimelor antiossidante, si ajuta la coaglatione
Usturoiul este o sursa importanta de seleniu, aceasta substanta contribuind la ridicarea imunitatii. De asemenea, usturoiul este benefic in tratarea tusei, bronsitei, guturaiului si durerilor de gat. Se recomanda sa se consume crud in salate, copt in cuptor sa prajit, dar nu suficient cat sa devina brun, pentru ca isi pierde din proprietati.
Da, este dovedit ca este un tonic al intregului organism! Are un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiev si ofera protectie fata de agentii cancerigeni. Din antichitate il iubeste lumea
anonim_4396 întreabă: