S-au făcut studii dar nu s-a demonstrat acest lucru. Sunbstanta toxica ce se formează când mierea e încălzită se găsește in cantități foarte mici, deci nu are cum sa facă vreun rău. Singura problema e ca dacă o încălzești la peste 40 grade își pierde din proprietăți.
Iar dacă vrei sa înlocuiești zaharul cu mierea de la magazin nu ai rezolvat nimic tot peste zahăr dai. Aia nu e miere naturală ci doar una cu adaos foarte mare de zahăr sau făcută numai artificial din zahăr.
Mergi și ia direct de la apicultori.
Mierea de albine nu este toxica, daca o pui in lichide de peste 40 de grade, doar isi pierde propietatile curative, dar nu devine toxica!
Poate inlocui cu succes zaharul si este foarte sanatoasa, fiind procesata foarte bine de corp, pentru ca-i organica.
Categoric, NU. Mierea naturala nu devine toxica in nici un fel de conditii. Nici topita, nici solidificata. Dar sa fie naturala, nu facuta din zahar si papadie (pentru culoare) sau alte substante.
Poate sa devina toxica fiindca poate forma anumite substante. Asa am inteles.