Orice antiinflamator e bun pentru dureri musculare. Eu prefer paracetamolul.
Dar incearca sa suporti putin ca iti trece si fara pastile.
Am luat algocalmin, aveam dureri groaznice, mi-a trecut
Daca vrei sa iti treaca, odihneste-te. Daca in 3-4 zile nu ti-a trecut, fa efort, stimuleaza-ti muschii respectivi, iti va trece febra.
Algocalminul e anti-durere, durerea e de mai multe feluri, asa ca s-ar putea sa functioneze, s-ar putea sa nu, am avut in prima zi de sarbatoare o durere de dinti de imi venea sa ma arunc de la etaj si am luat 5 tipuri de pastile si nu mi-a trecut, iar ultima oara inainte de asta un simplu Ketonal Duo pe zi si am putut sta 3 zile pana cand s-a facut luni si am putut sa ma duc la dentistul meu (evident ca ma apuca numai vinerea, legile lui Murphy, deh)
paracetamolul e un anti-inflamator
toate de mai sus (paracetamol inclusiv) ataca ficatul, asa ca ia cu moderatie
aspirina reduce febra insa mai ales e un anti-coagulant, inseamna ca imbunatateste circulatia care duce la eliminarea toxinelor care cauzeaza febra musculara DAR SI ca daca te tai o sa se opreasca sangerarea mult mai greu
Da, daca vrei sa pocneasca inima pe la 30 de ani.,
Afara nici nu exista asa ceva, si in Romania, din cate stiu eu, din 2012, nu se mai da cu prescriptie tocmai din cauza asta.
Durere de muschi de la febra musculara, e o nimic toata, doar nu esti femeie, sa iei pastile, cum fac ele cand sunt pe ciclu, si le doare burta.
In maxim 2 zile iti trece fara nimic.
De ce sa iei pastile pentru febra musculara? Ca nu e ca si cum ai o raceala sau o boala, si corpu tau oricum se vindeca singur de la asta
Nu mai bagati pastile pentru orice ***@t
#StopSelfmedicating fara motiv
"... doar nu ești femeie, sa iei pastile".
O pastila îl face mai puțin bărbat, sau cum?
On topic: eu îți recomand aspirina (pe viitor). La mine funcționează de fiecare data.
Pai de ce sa iei pastile degeaba?
Faptul ca el are febra musculara, e un lucru normal. dupa sala. De ce sa iei o pastila aiurea, si cand sa ai cu adevarat nevoie, nu-si mai fac efectul?
Si sa isi strice si flora intestinala cu fel si fel de pastile.
Plus ca
"5. În țara noastră, algocalminul nu se mai eliberează fără rețetă de la medic.
6. S-au tras semnale de alarmă după ce s-au observat in cazuri limitate agranulocitoza (prăbușirea liniei albe, îndeosebi a neutrofilelor care luptă împotriva infecțiilor) sau anemia aplastică (măduva osoasă este inhibată și nu mai produce elementele seriei roșii, adică eritrocitele, acele celule care transportă oxigenul în corp, pe lângă alte funcții)."
cum ziceam, nu se mai da fara prescriptie, si sunt peruloase.
Iei o pastila pentru febra musculara si te trezesti cu daune ireversibile la inima sau mai stiu eu.
Corpul se vindeca singur, daca are conditie fizica buna, nu are nevoie de ajutor.
Ai făcut vreodată sala, Cătălin? Dacă da, atunci știi ca febra musculară poate sa te chinuie groaznic, aproape 3 zile. De ce sa te chinui?
Cât despre algocalmin... poate numai asta avea omul in casa.
Am facut sala cum sa nu.
Ma duceam la 6 dimineata si faceam si sala si inot.
Si la 7:20 incepeam munca
Deci stiu cum e. Dar febra asta musculara e doar la inceput, in prima saptamana.
Acum hai sa ne medicam pentru orice prostie, ca ai carcel, ca ai febra musculara, si etc.
Pastilele fac daune ireversibile organelor, cum ar fi nurofenul spre exemplu, unde scrie clar pe prospect ca abuzul duce la daune ireversibile ale rinichilor, printre altele. Daca le iei asa cand nu ai urgente, iti strici stomacu aiurea, si diferite organe.
Asa e in Romania, te doare ceva, iei o pastila, te duci cu copilu la doctor pentru o raceala, ti-l indoapa de antibiotice.
Afara nu e asa, si medicu nu iti da nici o pastila, decat daca ei cred ca e ceva grav si ai nevoie de medicatie.
Eu am trait in Romania, cat am fost mic, si am avut pastile la indemana si la discretie.
Nu mi-a zis nimeni ba, nu lua, pentru orice tampenie, si le luam ca pe bomboane.
Si fiecare casa din Romania, are "cutia cu pastile" pe care parintii ( indiferent ca au copii de 5 ani sau de 17) ar trebui sa le puna undeva cu cheie, sa nu aibe access copilul la pastile, si sa le ia dupa ureche.
Fi-miu a racit de vreo 4 ori pana acum, in viata lui, si in afara de antitermic pentru febra, nu i-am dat nimic.
Decat ceai cu lamaie, si antitermic, in prima seara atat, ca pana a 2-a zi nu mai facea.
De ce sa il indop cu pastile? I-a trecut de la sine, asta face sistemul imunitar
Nu e ca si cum as fi avut de ales, ca doctorul nu i-a dat nici un tratament, dar daca eram in Romania, si ii dadea antibiotice, cu siguranta nu i le dadeam. I le dadeam in cap lu zdreanta aia de doctorita care prescrie medicamente, ca ia parte din vanzari, de la agentii care vin sa vanda pastile.
Si are comision.
Daca nu lasi corpu sa se vindece singur, si il inveti cu pastile, o sa ia toata viata, cu tot cu ce vin acele pastile, si efecte adverse ireversibile.
Ar trebui materie la scoala, despre asta. Sa invete copiii despre pericolele luarii pastilelor dupa ureche.
8. Reacțiile adverse mai frecvente pot fi greața, durerea abdominală, diareea, amețeala, erupțiile cutanate. Agranulocitoza rămâne încă extrem de controversată și dovedită oricum la utilizarea îndelungată, în doze mari.
9. Metamizolul din algocalmin este rudă apropiată cu piramidonul, medicament popular pe vremuri, considerat un fel de panaceu. Piramidonul a fost retras după ce, prin studii multiple, s-a demonstrat că ridică riscul unor tipuri de cancer.
Poate ameliorează puțin durerea, dar nu scapi de ea. Ți-a trece în o zi-două.
Da este si eu am aceeasi problema acum si tot din asta iau si imi amelioreaza durerea pot sa soun dar ar fi bine sa iei si un mydocalm si un antiflamtor gen(ibuprofen, diclofenac din astea orice antiinflamator nu cinteaza doar antinflamtor sa fie)in afara de aspirina daca nu ai peste 20 de ani nu e recomandata daca ai e ok.