Bună.
Este chiar indicat, nu prinde miros de prăjit indiferent ce s-a prăjit!
Pa, pa.
Conform ultimelor studii, uleiul de palmier - un ulei care contine 52% grasimi saturate (rele) are rol si favorizeaza sinteza colesterolului LDL (colesterol rau).
El se folosea la prajit pentru ca are punctul de fum la o temperatura mult mai mare decat uleiul de floarea soarelui (cand uleiul este incalzit pana la punctul de fum se formeaza toxine si compusi carcinogeni), dar dupa ultimele descoperiri perceptia asupra riscurilor asociate consumului de ulei de palmier s-a schimbat.
Se pare ca uleiurile cele mai bune pentru prajit sunt cele de sofran, de seminte de mustar si de avocado
Dar nu vreau sa te descurajez, mi-am dat seama ca incerci sa gatesti mai sanatos. Ideea este sa nu consumi in cantitati mari ulei de palmier, iar strict pe partea de prajit este mult mai indicat acesta decat uleiul de floarea soarelui.
Iar daca vrei intr-adevar sa te feresti de colesterol, iti recomand un pahar de suc de struguri negri dupa fiecare masa bogata in grasimi. Deci suc de struguri nu vin rosu, okay?
anonim_4396 întreabă: