| Awwwww a întrebat:

E chiar asa de grav sa ai ph-ul din sange ridicat? Adica mi-am facut o ecografie la tiroida si totul este perfect, nu am nimic la ea. Am doar calciul mai scazut, atat...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este o problema destul de serioasa, care trebuie investigata. Tiroida este unul din organele a caror boli pot da aceasta problema. Mai exista cateva zeci de cauze, unele genetice, altele endocrine (suferintele paratiroidelor sau a suprarenalelor), altele alimentare, altele renale sau hepatice. Trebuie cautat motivul (dupa repetarea analizei pentru confirmare), fiindca cresterea pH-ului sangelui poate fi doar un prim semn al unei suferinte mai grave dar curabile. Nu este de glumit, fiindca la un pH prea mare inima sufera si se opreste pur si simplu.