Tu crezi că medicina este floare la ureche? Dacă era asa de simplă eram toti doctori, cum a vrut si nenea Ponta, dotorre cum îi zicea dl Băsescu
Eu am văzut oameni sănătoși, ori cu probleme minore, care s-au dus să își facă analize de rutină, dar s-au întors cu câteva diagnostice.
Când un om are dureri, ușoare sau severe, e cert că organismul lui suferă, deci are o afecțiune. Faptul că ești tratat cu superficialitate, de către un medic, în care ți-ai pus toată nădejdea, e intolerabil.
Se observă că ești indignată, dar ți-aș recomanda să alegi spitalele private, în locul celor de stat, unde vei descoperi mai multă conștiinciozitate/ implicare din partea medicilor & asistentelor. Pentru că acolo, totul e contra cost. Du-te măcar o dată, și vei vedea cât sunt de receptivi! ))
Știu că costul unei consultații poate fi enorm, dar e de preferat să faci un compromis. Mai bine pierzi bani, decât sănătate.
Mulți vorbesc aici, despre cancer. Chiar crezi că nu există cercetători, care lucrează intens, zilnic, pentru descoperirea unui leac, împotriva acestei boli nenorocite?! Se încearcă continuu, dar din păcate, nu s-a reușit descoperirea unui medicament eficace. E ușor să vrei, fără a putea. Mai mult decât atât, cel care descoperă leacul, va intra în istoria medicinei!
Explicatia e ca multe, extrem de multe patolgii nu modifica analizele. Poti sa ai cancer in faza destul de avansata, sa nu ai nici simptome si analizele sa-ti iasa foarte bine.
Cum s-a zis si mai sus, e mult mai complicat de cat pare la suprafata. Poti sa fie boli care nu dau niciun simptom sau modificari pe analize si sunt grave, pot sa existe simptome care nu au nicio boala in spate, doar in capul bolnavului.
E mai complicat decât pare, în plus multe boli se manifestă diferit de la pacient la pacient. Cât despre exactitatea analizelor, pentru a fi sigură poți să faci aceleași analize la spitale diferite. Pentru niște analize greșite, ce nu descoperă nici o problemă poate fi devină medicul ce a făcut analizele respective sau aparatura. „ Ce e cu medicina asta? ", e destul de bună, e încă în dezvoltare, ce ai vrea să facem, să ne rugăm? Chiar dacă nu o fi eficientă 100% e tot ce avem, când vine vorba de vreo boală sau vreo problemă medicală ne bazăm pe medicină, magia nu există. „ Eșecurile " medicinei sunt destul de rare în comparație cu reușitele ei iar eșecurile sau greșelile sunt datorate de cele mai multe ori din cauza erorilor umane _ greșeli ale medicilor / asistentelor ) sau și mai rar din cauza aparaturii.
Eu cred ca nu ar mai trebui sa iti bagi nasul unde nu iti fierbe oala. Exista multe tipuri de analize de sange, unele doar pentru calciu, fier, etc. altele sunt pentru despitarea unor boli grave sau trecatoare.
Acest domeniu, medicina, mai exact analizele, este cel mai complicat dintre toate ramurile medicinei, ar fi bine sa numai judeci acei oameni care nu dorm zile, ca sa iti verifice tie sangele, daca ai ceva sau nu, daca ai prea putin fier sau prea mult.
Cancerul este o boala care nu are multe simptome, unele tipuri de cancer nu au niciun simptom, pur si simplu te trezesti cu boala in faza terminala si numai ai nimic sa faci! Coloana poate sa te doara ca nu stai dreapta, daca stai intr-o parte, daca stai prea incordata… Si ar mai putea fi ca esti in crestere si iti creste coloana.
Ar fi bine sa te duci la 2 spitale, unul de oras, unul judetean. Cel judetean o sa fie mult mai bun decat cel de oras.
Auzi, imi bag nasul unde imi fierbe oala. Te doare adevarul?! Toti medicii nu sunt curiosi deloc si daca mor multi bieti, nebagati in seama, medicamentele pot fi otravite, tot felul de substante, medicina nu mai e avansata, e normal sa lasi un om bolnav care are dureri de cap 2-3 luni si nu are nimic? Si intr-o zi sa moara, ti se pare normal?! Isi bat joc si doctorii de lumea asta fara sa le pese, nu e asa?! E usor ce spui tu toate astea. Cati doctori psihopati sunt? Cati doctori spargatori sunt? Plini... Asa e?! De ce nu exista un leac pentru anti-cancer? De ce? Ca medicina nu vrea sa inventeze un leac. Toti doctorii muncesc pentru bani. Nu?! Sa fii doctor cool si sa ai un salariu urias si totul lux, nu?! Banii vor. Atat.
Ce adevar? Eu nu am pe nimeni in medicina, momentan. Medicii nu sunt curiosi de o boala? Daca nu sunt interesati sunt acuzati de malpraxis si se duc la parnaie. Medicamentele cine sa le otraveasca…? si daca un medic otraveste pacientul e acuzat din nou de malpraxis. Daca are dureri de cap, un medic nu poate sa ii faca operatia ca il doare capul. Poate sa il doara de la stres, de la nopti nedormite, e vina pacientului ca nu doarme sau e prea stresat. Mi se pare absolut anormal, pentru ca nu are cum sa se intample asa ceva, doar daca el are o rana deschisa pe creier, atunci va muri.
Medicii ce nu baga lumea in seama, poti sa ii dai in judecata. Eu am o bunica care a murit ca nu i-a pus anticoagulante. Nu a fost vina medicului, vina asistentei, si in acest moment matusa mea se judeca in tribunale cu asistenta care trebuia sa ii puna. Deci si tu poti sa faci la fel.
Cati, cati, si iar cati. Ce ar fi sa numai dai tu exemple. Oriunde in lume sunt astfel de specimene, in orice spital din lume gasesti unul, asa ca nu numai in Romania exista asa ceva.
De ce nu exista un medicament pentru cancer? Ce ar fi sa il faci tu, daca crezi ca e asa simpla medicina, ai batut din palme si aia a fost dupa tine, nu? Ca sa faci un astfel de medicament iti trebuie zile nedormite, si ani, zeci de ani de stiinta. Sunt multe tipuri de cancer, si toate sunt diferite. Unele pot in momentul de fata sa fie vindecate, altele nu. Medicina nu vrea sa inventeze) Moooor.
Tu nu ai lucra pentru bani? Tu cred ca vrei sa lucreze zile in sir fara somn, si sa nu primeasca bani… Mare e gradina Ta, Doamne… )
Esti paralela cu medicina si cu viata… Mai bine taceai din gura.
Eu mi-am pus intrebarea asta: daca moral si corect este sa prevenim orice tip de boala, infectie, etc, de ce atunci nu se pune accent pe educarea oamenilor de mici in acest sens? Raspunsul e simplu: curativ este banos, dar atat de banos incat unele firme producatoare de medicamente au ajuns corporatii, iar domeniul e industrie draga. Trezeste-te, lumea in care traim e alta. Apropo, ti-ai luat masina?
Asta pentru ca medicii care au fost buni au murit iar restul au lasat Romania si au plecat prin Germania, Italia, unde acolo un medic castiga de 100 de ori mai multi bani comparativ cu tara noastra. Generatiile de doctori si asistente de acum apar pe banda rulanta dar ei nu sunt ca cei care au plecat de mult din Romania, pentru ca ei platesc pana si diplomele si trec prin facultate ca trenul prin gara
Îți rs ca un stundent la med. E cu mult mai complicat, una si aceiași maladie la diferite persoane se manifestă diferit. Și același cancer poate sa nu dea simptome la început. Iar testele nu mereu sunt o imagine clară a întregii probleme. Desigur sunt probleme mereu in medicină, și nu toți medicii sunt de un nivel superior, și totuși nu e un motiv pentru a învinui toata medicină