E bine sa iti asculti organismul! Daca te simti odihnit cu 4 ore de somn si poti face fata activitatilor zilnice, fara sa resimti oboseala in timpul zilei, sau sa simti ca nu te poti concentra..., nu e grav... Daca nu, incearca sa dormi mai mult..., organismul are nevoie de mai mult repaus.
4 ore pe noapte sunt suficiente doar daca esti in virsta... Daca esti tinar ebine sa dormi macar7-8...Nu mai minca seara dupa ora 7 si fa o plimbare care sa te oboseasca...
Este grav, pentru ca normal trebuie sa dormi 8 ore pe noapte ca sa fii super in cealalta zi... daca consumi cafea redu portia, un somn "bun ", un corp sanatos, alta viata nu crezi?
Tavi, sincer mie mi se pare cam putin. Cred ca 7 ore ar fi suficient, 4 sunt putine, nu stiu cum rezisti. Ai insomnii sau ai un job atat de strict in cat trebuie sa dormi asa putin?
Daca in 24 de ore dormi numai 4 si nu te simti obosit(ă), nu e cine stie ce (s-au intilnit cazuri in care nu dorm deloc: http://www.9am.ro/......ani.html). Daca insa ai momente de oboseala si mai ales le trecu cu cafea sau ceai, e o problema si trebuie sa intri in ciclul normal de veghe/somn cu care ne-a lasat natura. Neodihna este periculoasa pentru intelect mai ales.
Mie mi se pare cam puti, ai ajuns in starea asta dintr-un anumit motiv, ganduri, stres, neliniste sufleteasca? numai tu sti raspunsul.
Din cate stiu eu, lipsa de somn cauzeaza oboseala fizica, mentala si emotionala... Poate nici nu mai esti constienta de asta acum, dar de-acolo ti se trage!
Au fost nenumarate studii pe tema asta, care au relevat cu toatele ca atat lipsa de somn cat si excesul cresc morbiditatea, ducand la o slabire a organismului si, cel mai des, la forme de cancer, boli metabolice sau afectiuni cardio-vasculare. Deci ia perna in brate si pune-te pe dormit 7-8 ore pe noapte!
Salut. Nu, nu este absolut deloc grav in cazul in care corpul tau se simte bine. E adevarat ce spune lumea pe aici ca poti ajunge la anumite boli etcetera. Insa eu iti spun din propria experienta, lucrez in domeniul de programator id direct de pe computerul meu personal de acasa si din 24 de ore daca dorm 3 ore e bine, insa cum spuneam nu ma simt absolut deloc obosit. Tot ce spune lumea: bolile nu se manifesta la fiecare om ce nu doarme cat ar trebui, sunt fel si fel de organisme unele mai puternice unele mai slabe altele si mai puternice altele daca nu dorm o noapte ajungi la spital. Sfatul meu este la fel cum a spus Antonia, asculta-ti organismul pentru ca expertii nu au facut teste pe organismul tau ci pe altele.