Daca esti tanar, dioptria ochilor se poate corecta cu ochelari care au dioptrie MAI MICA decat ochii.
Astfel ochii vor fi "invatati" fortat sa se corecteze spre dioptria ochelarilor si - incet cu incetul - dioptria ochelarilor si ochilor se va putea corecta la 0.
Si la varsta mai inaintata este recomandat sa folosesti dioptrie mai mica, fiindca altfel ochii devin "lenesi", iar dioptriile se vor mari in ritm vertiginos.
Nu este normal si nici folositor, deoarece nu vei vedea cu mult mai bine decat fara ochelari.
Păi doctorul așa mi le-a dat și nu vad bine cu ochelarii, iar eu am mai mult dioptriile la ochi decât cât le am la ochelari Deci ziceţi că mărimea dioptriilor ochelarilor trebuie să fie egală cu dioptriile de la ochi?
Nu spun eu asta, asa mi-au spus 2 medici.
Si eu port ochelari, pe care deja i-am schimbat o data si asa mi i-au facut de ambele dati.
Aveti numarul dioptriilor pe care le purtati la ochelari, egale cu numarul dioptriilor ce v-au reieșit la aparat?
De vreo 15 ani port ochelari, niciodata nu am auzit de situația asta.
La ce vă referiţi mai exact?
Nu am auzit niciodata de ochelari cu dioptrii mai mici decat ai la ochi. Nu știu ce medic ar recomanda asa ceva
Am avut in urma cu cativa ani, cand i-am schimbat. Acum nu stiu cum sunt, n-am mai fost la medic de cand i-am schimbat.
Doiptriile de la ochelari îți corectează vederea. Altele nu ai la ochi, cum spui tu.