| kiatres56 a întrebat:

E normal sa am scurgeri mari in timpul menstruatiei?
Inclusiv cheaguri?
Exista unele momente cand nu am scurgere abundenta si cand am cu cheaguri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Raspunsul corect este; bineinteles ca DA. Fluxul cantitativ de menstruatie eliminata, precum si textura, aspectul si culoarea pot sa varieze chiar foarte mult de la o zi la alta. Cheagurile de sange se formeaza ori de cate ori/cand cantitatea de substanta anticoagulanta produsa de organism este ori putina, ori devine insuficienta in momentele de sangerare abundenta si din acest motiv o parte din sange se coaguleaza si se produc cheaguri. In consecinta NU ar trebui sa ai motive de ingrijorare. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| HazelEyes77 a răspuns:

Da e cat se poate de normal. Exista luni in care menstruatia e mai abundenta dar si perioade cu sangerare slaba cantitativ. Si mie mi se intampla acest lucru adesea fara sa semnifice insa o problema hormonala.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru HazelEyes77):

BA DA, variatia cantitativa a menstruatiei de la un ciclu menstrual la altul indica faptul ca exista anumite probleme in organismul respectiv care sunt de natura HORMONALA. Cantitatea si fluxul de eliminare a menstruatiei depinde de dezoltarea ENDOMETRULUI ca si MARIME, GROSIME si reteaua de VASCULARIZARE existenta in masa acestuia. Aceste caracteristici depind pur si simplu NUMAI de activitatea hormonala din cadrul ciclul menstrual respectiv.