Ti-ar prinde bine cateva exercitii de respiratie si relaxare sugerate de un maestru yoga.
Esti ca nevasta-mea.
A venit ea odata cu covorasul la marginea patului?
Erau si neveste de astea! ---pe vremuri demult apuse.
E o fobie care s-a declansat in copilarie cand ai fost incuiat, dupa cum ai spus.
S-ar putea rezolva prin psihoterapie cu cineva care e foarte bine pregatit strict pe problema asta.
Ai raspunsul in propria intrebare. FOBIE, de obicei scapi de ele infruntandu-le. Eu am 20, si nu înghit pastile, Nici capsule nici nimic si nici nu voi înghiți vreodata. Tot o fobie e si la mine.
esti frate-miu mai mare. Piseaza-le, eu le pisez, gustul e oribil, dar avem și o parte buna in asta. Isi fac efectul mult mai repede, pisate. Totusi asta cu frica de întuneric, ar trebui sa faci ceva in privinta asta, daca se intampla ceva rau cu soția ta noaptea? Va trebui să conduci, nu? Si sa fii si calm în același timp ca sa eviți accidente și mai știu eu ce alte nebunii. Ce comic esti )) iti pui soția sa-ti aprindă lumina noaptea pentru o gustarica)).
Salut, ai putea discuta cu un psiholog despre aceasta tema, nu e ceva grav, nu conteaza varsta
Asa cum spunea si colegul mai jos...atat timp cat nu te sperii cand faci sex pe intuneric, consider ca esti normal.Chill out
Frate, daca ai frica de intuneric, cum inchizi ochii si dormi? Nu ii inteleg pe astia, care au frica de intuneric. e ridicola
Nu e ceva neobisnuit, eu am 22 de ani si nu m-as aventura prin intuneric.
De vina este "babau" sau "baubau" cum este mai bine cunoscut, poate ca nu este bine sa pomenim pana la urma copiilor de el.
Si am auzit pe foarte multi carora le este frica de intuneric, deci nu este un tabu.
V-aș recomanda sa mergeti la psiholog. Să nu va fie rușine deoarece va va ajuta sa depășiți acesta temere. Sau dacă nu vreți să mergeți încercați să vă convingeti pe dumneavoastră ca nu este nimic acolo. Va puneți pe pat, fotoliu, scaun, covor,.etc si va relaxați. Închideți ochii si va gânditi la ceva drăguț, sau la o întâmplare haioasa. După un minut o puneți pe soția sa vă stingă becul.
Am sa incerc...Totusi,ce poate fi atat de rau?
Gandeste-te ca e doar intuneric, nu e nimic in el. Tin minte ca si eu eram cam speriat acum cativa ani cand am intrat singur intr-o pestera (am fost cam imprudent). Pentru linistea mea faceam cate o poza cu blitz-ul in fata si apoi ma linisteam cand verificam poza si vedeam ca nu e nimic.
Te duci la un psiholog bun(am auzit de hipnoza), te duci și la biserica puțin, vorbești cu preotul așa așa așa, îi zici că ți-e frică, și noaptea o iei in brațe pe nevastă-ta și gata, fă o rugăciune înainte să te culci, închina-te.
Lol
De inchinat ma inchin seara. Dimineata sunt pe graba, mai zic un Tatal Nostru si gata.
Pot sa iau in brate tot poporul, ca tot stau invelit pana peste cap.
Stai linistit, si mie imi e frica de intuneric. Totusi, e ceva tratabil. E cel mai potrivit sa consulti un psiholog. Frica de intuneric nu tine cont de varsta. Poti dormi cu o lampa de veghe, asta te-ar putea ajuta.
Nu am doar una, ci vreo 3.
De asta imi spune sotia ca sunt nebun.
Odata m-a trimis sa cumpar ceva de la non-stopul de alaturi la 9 seara. Iti dai seama ca mi-am luat vreo 2 lanterne...