Un control nu iti strica. Dar daca esti virgina, posibilitatile lui sunt foarte limitate, nu iti va face un control complet asa cum face acelora care si-au inceput viata sexuala.
Presupun ca da.Pentru prpreveniri cred ca este chiar foarte normal sa mergi.
E foarte normal. si nemaipomenit ca ti-ai pus aceasta intrebare. mergi. e in avantajul tau.
Este normal să mergi de când ti-a venit menstruația.
Medicul ginecolog nu rezolvă doar probleme sexuale, ci si menstruale sau hormonale. Iar aceste probleme apar și inainte de inceperea activității sexuale.
Un control este recomandat, deoarece bolile sau problemele nu sunt neapărat vizibile.
Si da si nu, nu strica niciodata o ecografie macar. chisturile ovariene pot aparea oricand
Controlul ginecologic este recomandat și înainte de căsătorie, un control preventiv la ginecolog este în regulă, dar este mai indicat să mergi mai întâi la medicul de familie, el îți poate recomanda un set de analize potrivit nevoilor tale, eventual și un consult endocrinologic și/sau dermatologic.
Poate fi foarte util sa mergi la ginecolog pentru un consult, chiar fara sa ai probleme de sanatate. Nu stiu ce inseamna pentru tine sa fie normal. Este o exprimare imprecisa.
Exact, doar ca traind in Romania, tara ex-comunista si sub-dezvoltata majoritatea parintilor tin acest subiect inchis fie pentru ca la randul lor nu stiu fie pentru ca nu inteleg ca lucrul asta nu pastrat secret. in genearl orice legat de medicina pare sa fie in Romania un secret, de asta vezi oameni fara dinti la 20-30 de ani, oameni care isi ascund bolile pana e prea tarziu, care apeleaza la tot felul de remedii homeopate, oameni care amana sa meraga la doctor pentru ca ei cred ca n-au bani de tratament sau au fost educati prost in privinta asta si orice contact cu doctorul reprezinta o angoasa.
anonim_4396 întreabă: