Eu n-am experimentat senzația, așa că nu mă pronunț.
Oricum, mulțam că mai aflu ceva nou și de la tine!
Uite ce am găsit:
http://www.andreearaicu.ro/sanatate/sfarcuri-dureroase
http://www.csid.ro/semne-si-simptome/mastodinia-11247144/
...cu accent pe "diete cu conţinut mare de cafea, grăsimi şi sare".
Uite, eu asta am gasit: https://www.teenvogue.com/story/why-nipples-get-hard-when-cold
Makes more sense to me. Nu e de la diete. Si nu sunt nici fan cafea, grasimi si sare. Mi se face rau si ma ia cu migrene nasoale.
Mi se pare că varianta asta ar fi trebuit să fie aplicabilă tuturor, dacă ar fi chiar validă. Dar la câți oameni cunosc, până acum pe niciunul nu am auzit să se plângă de sfârcuri dureroare pe vremea rece, nici femei, nici bărbați. Tind să cred că mai degrabă e o particularitate de-a ta...mai ales dacă așa ți s-a întâmplat o viață întreagă.
Nu cunosc organismul bărbaților, dar unele fete/femei, într-adevăr, sunt care au (și) dureri de sâni, însă nu din cauza gerului, ci în perioada care precede ciclul menstrual.
Eu nu am avut nicioata problema asta, daca esti femeie, nu stiu, probabil, desi nu am mai auzit.
Daca te-ai crezut Fram ursul polar si ai iesit afara cu pieptul inainte, ca Mircea la Rovine, durerea de sfarcuri este ultima ta problema.
Ba voi iesiti afara din casa? Va e frica de ce s-a asternut zilele astea pe jos? E un fel de "blizzard".
In afara de Drimmero nimeni pe aici cu dureri in zona asta.
Desi tind sa cred ca tine si de contactul cu un anumit tip de imbracaminte, dar in primul rand poate fi faza ca eu nu prea port fular si poate patrunde frigul mai intens. Zic si eu.
Clar nu e ceva nemaintalnit, dar cred ca depinde de cum e de gros imbracat/infofolit fiecare si de ce spirit de observatie are.
Cred că doar ai o sensibilitate mai rară în zona aia. N-aș zice că e tocmai de rău.
Iata raspunsul, aerul rece patrunde, si de acolo durerile.
Nici eu nu port fular, stiu ce zic.
Nu e absolut nicio problema, doar un semnal al corpului ca frigul a patruns.
Doar la femei se intampla, la barbati nu am auzit de asa ceva. Poate ca or fi dar foarte rar.La femei am auzit des chestia aia ca le dor sfarcurile la frig, cred ca majoritatea femeilor patesc asta.Bine ca mai sunt si femei care n-au, deci nu prea are ce le doare Acu sa nu va ganditi ca nu stiu ce durere este. fara nume a zis ca ea na patit asa ceva niciodata, probabil face parte din cele care nu prea au ce le durea
Deci nu tine deloc de cat de gros ar fi imbracata persoana, pur si simplu poate apare o reactie a zonei, sfarcurile se strang puternic si de acolo durerea aia.Eu nu prea am auzit femeie care sa nu pateasca asa ceva macar odata in viata.
Pai cum ma si Drimmero e femeie si are piept mai mare ca NOname? Nu auzi ca si el are dureri la frig. Numai noi suntem asa sensibili la frig?
Sigur are piept mai mare ca cea fara nume ai auzit-o ce a spus ea nu simte nimic mai multe nu zic.Eu de ex am iesit si afara diminenata in zapada, pur si simplu ieseam afara in zapada si ma spalam cu zapada niciodata nu am patit ceva de genu.Dar poate ca voi ati luat ce trebuie fara nume sa ia de acolo sigur vi se trage
Cred ca vorbesti in necunostinta de cauza si nu ai idee cum s-a simtit ieri haosul din capitala. Azi de dimineata a fost mai domol, n-am mai simtit "dureri" acolo. Sa vad mai incolo insa daca nu incepe iar "blizzardul".
De 2 ori in viata mi s-a intamplat, pe mine ma dor oasele mai degraba,, atunci cand frigul e accentuat de oboseala.
Nu am pãtit niciodatã asa ceva, desi fac duc rece zilnic, poate dacã ies la uscat pe balcon si am turturi pe sfarcuri ar fi cam dureros.
Pai tocmai, nu apa conteaza. La mare sau la piscina e apa mai rece oarecum, dar fiind soare oricum te usuci repede. Problema e strict de la aerul rece care contracta sanii .
Dar nu stiu, ma gandeam sa port sutien. Poate ajuta.
Nu rezolva problema nici sutienul, si noi baietii avem probleme la testicule, ustura apa rece când ajunge acolo jos se contracta si când este frig.
La tine sã rezolvi problema nu este de ajuns sutienul, poti purta in sutien sosete militare anti frig
La apa poate contribui si faptul ca e mai sarata (cel putin la mare). Stiu ce zici. Dar mecanismul de contractie al pielii e similar din cauza racelii/frigului. E doar temporar (scurt).
Daca e o durere moderata, nu e normal dar nici grav nu este. daca durerea e intensa, e normal. e normal sa mergi urgent la doctor.
Am fost la doctor chiar si cu durere mai blanda decat moderata. A zis ca am cancer (la cap, nu la san, dupa ce am citit raspunsuri pe TPU).
Eu sunt barbat si n-am avut probleme de genul asta niciodata, doar daca esti esti fata banuiesc ca e normal sa te doara, dar nu stiu cum e ca n-am fost fata niciodata
Daca ai iesit afara in ger si ai avut imbracaminte sintetica pe tine, direct in contact cu pielea, atunci si acest lucru poate fi cauza
mrclaust întreabă: