| Moggy a întrebat:

E ok sa aplic cicatridina spray pe o rana purulenta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pe o rana pui tetraciclina pudră ca sa o cicatrizezi, mergi la medicul de familie sa i ti dea reteta de tetraciclina capsule si scoti praful din capsulă si torni acel praf pe rană.

| mihai69 a răspuns:

Rana aia trebuie mai întâi spălată, dezinfectată și tratată cu ceva antibiotice până dispare infecția. Abia apoi poți să pui ceva cicatrizant (dacă va mai fi nevoie).

| Brizbriz a răspuns:

1. speli daca poti
2. dai cu apa oxigenata, speli din nou
3. dezinfectezi, betadina/rivanol
4. cicatridina

toate ce le-am scris mai sus pot fi puse pe o rana purulenta, sunt unii care zic, ca apa oxigenata nu, insa aia EXACT pentru asta e facuta: sa dizolve impuritatile si puroiul, o sa usture putin, dar asta e viata, iar betadina nu doare, nu ustura, doar lasa pete maro si atat

ceea ce, IN NICI UN CAZ sa nu pui peste o rana purulenta e orice dezinfectant bazat pe alcool, ala continte alcool 70% si in mod implicit... ARDE, deci nu numai ca ustura de iti vine sa te urci pe pereti, dar irita rana si s-ar foarte putea sa fie mai rau, chiar mult mai rau

| trophin a răspuns:

Ar trebuie sa tratezi rana. Pana sa pui ceva ce nu trebuie

| StripperRaoul a răspuns:

Pune crema da si spray merge iar zic astia de medic orice kkat de rana astia te trimit la medic... eu am cazut cu bicicleta praf cot genunchi rani sange puroi tot ce vrei nu m-am dat cu absolut nimic si au trecut ca in copilarie de scriam la disperatii astia waiii mediccc waii cremeee infectiee