anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E ok sa ii dai nou-nascutului  primul lapte? Ca e colorat si parca miroase si e lipicios... Oare am o infectie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| larapopa a răspuns:

Nu este vorba de nici o infectie.Primul lapte matern numit Colestrum, este foarte bun pentru nou-nascut. El are culoarea galbuie, miros si este lipicos, pentru ca contine, pe langa toate substantele necesare copilului nou-nascut, o mare cantitate de IGA (imunoglobuline A) care sunt foarte importante pentru ca vor da imunitate copilului

4 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Poti sa-i dai lapte fara grija, nu se intampla nimic din contra e un lapte foarte bun pentru micut.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Primul lapte sau colostrum, lipicios si foarte ciudat la gust e cel mai important pentru nou-nascut. Nu-l lasa sa piarda nici o picatura.

tundenana
| tundenana a răspuns:

Colostrum este ffff important... este plin de anticorpi care este necesar bebelusului... pentru a crea o imunitate bebelusului tau in viitor... nu ai nimic din acest punct de vedere este perfect sanatoasa, asa este colostrumul lipicios, ciudat colorata insa asa cum e fff importanta... crestere mare si multa sanatate

| ele30 a răspuns:

E cel mai sanatos dai fara nici o grija ii asigura o imunitate buna pe care nici un alt fel de lapte praf nu o are laptele de mama e cel mai sanatos.Eu mi am alaptata baieti pana la varsta de un an si nu mi au fost raciti niciodata dar cum i-am intarcat au si aparut problemele de sanatate ma refer la raceli.