Da. carnea odata decongelata trebuie preparata. de aceea este bine cind cumparam mai multa carne sa o portionam inainte de a o congela, in functie de ce dorim sa preparam. apoi scoatem cite un pachet pentru a-l gati. de asemenea este bine sa punem un biletel pe fiecare pachet ca sa stim pentru. ce este acea carne. de pilda: "pentru. tocat". "pentru. friptura" "pentru. supa" etc. se poate chiar cumpara carne proaspata de cite ori avem nevoie.
Conservarea cărnii prin frig are ca scop oprirea acţiunii microorganismelor şi deci, păstrarea pe o durată limitată de timp a proprietăţilor produsului, avute în momentul începerii acţiunii frigului.Carnea decongelata trebuie pregatita, carnea se strica repede, este mediu bacterian, etc, nu se descongeleaza si apoi congeleaza repetat.
Carnea decongelata trebuie preparata imediat intrucat exista pericolul invadarii cu flora microbiana si al alterarii rapide.
Da este periculos! Carnea congelata trebuie preparata si aruncata daca ne-a mai ramas. O putem portiona si aseza in pungi de plastic pentru a folosi atat cat este necesar.
paulpop întreabă: