Avind doar 13 ani, ai gratuitate la medic. Da, stiu, majoritatea incearca sa spuna ca... Dar nu te lasa. Spune-le ca stii sigur de la scoala ca trebuie sa-ti faca gratuit tratamentul (daca este nevoie) si plombarea. Merita sa cauti si sa insisti. Altfel, cu nu ai bani, ramii stirb. Vrei asta?
Raspunsul tauNu, am avut si eu aceiasi problema si i-am scos si acum am ramas in abele parti ale cavitati bucale, de jos fara 2 molari. Fii foarte atent si la ce pasta de dinti folosesti pentru ca foarte multe contin flour, si din cate am citit acest element chimic afecteaza foarte mult dintii. Am inteles ca ai si probleme cu finantele, nu cred ca te costa mai mult de 200 RON sa-i faci, cauta mai multi medici stomatologi si incerca sa vezi ce preturi au.
Nu, la virsta asta toti dintii ti s-au schimbat deja. Nu crede ce-ti spun copiii de pe aici. Mergi rapid la dentist pentru plombe. Altfel ii pierzi.
Pai. nu stau minunat la capitolul finante.
Am mai cautat si nu am gasit, dar este o baza de invatamant stomatologic dar cum e vara si e vacanta nu sunt stundeti. nu stiu ce sa fac.
A, pai spune asa! Du-te la stomatologia studenteasca. Mai fac ei practica pe acolo. Mergi ciar miine si te intereseaza, nu cred ca au terminat anul.
Scuze, am nista litere lipsa. Am o tastatura...
Au terminat anul.
Mai au practica. Ce te costa sa faci o plimbare pina acolo? Nu fi incapatinat.
Pai am fost. asta e ideea, nu sunt incapatinat, si nu mai au practica, adica nu era nimeni
Ei, atunci mergi la o stomatologie care are contract cu Casa de sanatate. Teoretic, toate au. Vezi prin policlinica. De unde esti?
Iasi
Oh, pai in Iasi ai multe variante. Nu te du la studentii de la particular, nu prea fac carte. Mergi la studentii de la UMF.
http://www.umfiasi.ro/......romana.pdf
Ai acolo un program.
Adica abia pe 31 Iulie ma pot duce pentru ca atunci au practica
Decit deloc... Pina atunci, poti sa incerci prin policlinica. Sau vezi pe la Parhon sau Sf. Spiridon.
La Sf. Spridion sunt stomatologi?
Eu stiu ca da. E drept, nu am mai fost de mult timp prin Iasi.
Off. O sa ma duc maine sa vad daca sunt stomatologi, trebuie sa ma prezint cu ceva ca sa ma trateze gratuit?
E bine sa ai la tine carnetul de elev si certificatul de nastere. Si o trimitere de la medicul de familie. Off, stiu ca e neplacut. Dar nu ai ce face. Curaj!
Multumesc, daca nu sunt stomatologi ce as putea face?
Te duci alaturi in policlinica.
Daca tot te duci pentru trimitere la medicul de familie, cere-i un sfat. Unde... etc.
Ok, multumesc pentru tot, doamne dinti astia.
Ok, multumesc muuuult pentru tot, of doamne dinti astia...
Avind doar 13 ani, ai gratuitate la medic. Da, stiu, majoritatea incearca sa spuna ca... Dar nu te lasa. Spune-le ca stii sigur de la scoala ca trebuie sa-ti faca gratuit tratamentul (daca este nevoie) si plombarea. Merita sa cauti si sa insisti. Altfel, cu nu ai bani, ramii stirb. Vrei asta?
La varsta asta ti s-au dus dintii de lapte. mai bine mergi la stomatolog. cati dinti ai cariati si cat de adanca este caria? depinde la pret
3 pai nu ma doare deloc dar este carie.
Nu ai dureri pentru ca nu s-a ajuns la nerv. In momentul in care caria se adinceste si nervul e descoperit, nici nu vei putea dormi noaptea.
Buna,
Exista intr-adevar cateva repere generale de aparitie a dintilor definitivi si totodata de pierderea celor de lapte, lucru care se intampla pana la 12 ani. Totodata, fiecare persoana in parte are un ritm propriu de evolutie, din toate punctele de vedere. Nu trebuie sa te ingrijorezi, daca este sanatos si nu incurca cu nimic, atunci poti trai cu el mult timp de aici incolo.
Cu drag,
Catalina
Echipa Clarodent
Da, este posibil. Sora mea mai mare cunoaste o persoana care are 13 ani si inca mai are dintii de lapte (nu chiar pe toti). F
Si cum pot sa imi dau seama daca sunt de lapte?
Din pacate, dintii aia nu se mai schimba.
Eu am 14 ani si, si eu credeam ca o sa mi se schimbe pana am fost la dentist
De ce sa nu se schimbe? :O adica o sa am dintii aia pe viata?
Nu te speria, mergi la dentist si iti va zice el mai bine, cu cat mai mica e caria, cu atat scapi mai usor(fara durere si cu mai putini bani)