| AndreiMSV a întrebat:

E posibil să-ți vină somn de la cafea? Ieri am băut 6 nesuri și nu-mi puteam ține ochii deschiși. Mai mult, mă usturau ochii.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AlexCristi97 a răspuns:

Daca erai deja obosit, cafeaua iti da energie putin timp dupa care prin suprasolicitare iti oboseste si mai tare corpul, daca avea si zahar cu atat mai mult, zaharul contribuie foarte mult la o stare de oboseala.

11 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Nu cred ca este posibil sa iti provoace cafeaua somnolenta, dar daca iti este somn poti bea o cafea si sa te bagi la somn dupa, sunt astfel de persoane care n-au nici o problema. Acum depinde si de doza de cofeina pe care o contine cescuta de cafea/ness.

| StrongHeart a răspuns:

Da,daca bei prea multe oboseste organismul.

| gemeni6226 a răspuns:

Raposatul meu sot mereu zicea ca doarme mai bine daca inainte bea o cafea.

| AlexCristi97 a răspuns (pentru AlexCristi97):

Si usturimea ochilor e un alt semn de oboseala, aveam simptomele astea cand stateam toata noaptea sa imi invat pentru un examen si beam cafea toata noaptea laughing apoi dimineata chiar daca mai beam cafea eram tot mai obosit si ochii ma usturau si eram foarte sensibil la lumina.

| Goddessss a răspuns:

Da cu siguranta.
Cu cat are mai mult zahar, ăla suprasolicită corpul, inima bate mai tare si ești si mai obosit decât erai.
De aia ar trebui sa bei maxim 2.
M am informat in legătură cu treaba asta... nu vorbesc fără sa stiu.

| anotherwoman a răspuns (pentru gemeni6226):

Da, este adevarat, am citit asta demult si am testat-o. Eu sunt genul de persoana care nu poate dormi mai mult de 5-6 ore intr-o tura, daca am numarul acesta de ore functionez la parametrii normali. Cand lucram de la 7 dimineata la 3 dupa amiaza normal ca imi era somn dupa amiaza cand ajungeam acasa. Imi faceam o cafea, ma culcam cateva ore(puneam alarma sa dorm cam 2-3, depinde de gradul de oboseala pe care il simteam). Apoi ma trezeam fresh. Am testat si fara cafea, daca nu o consumam inainte de somn ma trezeam mai obosita, nu aveam energie si chef pentru restul treburilor casnice. Dar programul meu e mai diferit de al multora, eu ma trezesc de 11 ani intre 5 si 6 dimineata, daca cumva se intampla sa ies seara si stateam pana tarziu si ma culcam la 2-3 dimineata, a doua zi la 7 eram in picioare. Pentru ca organismul se obisnuieste cu acel ceas biologic, interior.

Bula
| Bula a răspuns:

Si eu dorm mult mai bine daca beau 1-2 cafele (nu prea tari! ) inainte de culcare.
Mai stiu si alte persoane care au acest mecanism.

| Nume6 a răspuns:

Unii doctori zic din cauză că cafeaua în cantităţi mari la unele persoane ar elimina nutrienţi, proteine, etc din corp le-ar veni starea de oboseală, cică ar slăbii și mușchiul inimii la unele persoane, acum cine știe.

| Nume6 a răspuns:

In cazul tau e posibil să fi făcut tensiune oculară ce a dus la usturimea ochilor, iar tensiunea oculară duce la somnolenţa

| darrio2007 a răspuns:

Nessul ti-a obosit ficatul. Ai baut prea mult. Starea de somnolenta vine de la ficat. Evita sa mai bei mult ness.

| Anee1667 a răspuns:

Nici cafeaua și niciun alt ness nu ar putea să combată oboseala pe care organismul tău o simte.
După 8 ore de somn, o cafea îți poate reda energia și te va binedispune.