| SpecterEV a întrebat:

Efectele negative ale masturbarii afecteaza sanatatea doar pe moment ( o perioada de timp relativ mica ) sau permanent chiar daca te-ai lasat de acel obicei? Mentionez ca acest obicei se intampla cam in fiecare zi. Isi mai revine organismul daca acest lucru nesanatos a fost oprit sau de acolo inainte tot asa de rau o sa se simta? Stiu ca daca practici acest lucru, corpul tau nu mai are energie, ametesti, ai o vedere "obosita" a ochilor, dureri de cap, palpitatii/tensiune, pe scurt corpul este epuizat. In cazul in care acea persoana nu mai practica acest fapt si ia niste suplimente alimentare pentru energie, vitamine, cu ar fi Centrum sau alte suplimente alimentare care ajuta tot organismul, va reveni la normal organismul? Acele organe afectate cum ar fi ochii, creierul etc. isi vor mai reveni vreodata? Va rog sa raspundeti cu detalii si fara glume, multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Radu284 a răspuns:

Nu, daca te-ai (ai facut laba, ca TPU nu ma lasa sa pun cuvantul stiintific) de cateva ori, gata, nu mai ai nicio sansa. S-a dus creierul definitiv, dupa cum se vede si din intrebarea asta...

| RAY a răspuns:

Eaculare precoce, dependenta, izolare sociala

| Oana92 a răspuns:

Offf...dar de unde ai auzit tu de efectele astea? Cine te-a mintit?
Autosatisfacerea NU are efecte negative. Daca ai grija la igiena (adica te speli pe maini) NU PATESTI NIMIC!

Simptomele descrise de tine pot sa apara de la o lipsa de vitamine si/sau minerale, de la un stil de viata dezordonat, de la stres, chestii de genul asta, in niciun caz de la autosatisfacere. Sunt doar mituri, NIMIC nu e real in asta! Atat medicii cat si psihologii considera autosatisfacerea ca fiind un lucru normal, firesc si chiar recomandat pentru ca ajuta la autocunoasterea corpului, a punctelor erogene si a zonelor care nu produc deloc placere.

Daca ce spui tu ar fi real, toti am fi niste zombi cu pungi de vitamine dupa noi! Sa fim seriosi!
NU EXISTA EFECTE NEGATIVE ALE AUTOSATISFACERII!

| Holy2010 a răspuns:

Cine Dumnezeu ti-a bagat in cap asa ceva?! Nu are nici o baza stiintifica. E un act firesc mai ales pentru un baiat tanar. Cum sa afecteze creierul si ochii?! LOL te rog nu repeta ce ai scris aici nimanui mai ales unui medic. Te faci de rusine. Atat timp cat nu e tot ce faci toata ziua si mai iesi si din casa...e normal happy

| Seba2013 a răspuns:

Trebuie sa intelegi logica asta.
Noi avem un sistem care TENIONEAZA, iar altul care RELAXEAZA.
Normal organismul nostru se afla in starea de relaxare, se cheama homeostazie.
Dar atunci cand te exciti, se activeaza automatic starea de tensiune, si dispare homeostazia(linistea).

Atunci cand nu te mai masturb, si mult mai important, eviti factorii erotici, pentru ca si acestia activeaza reactia de tensiune, iti pastrezi starea de liniste.
Cauta sa vezi cum sistemul nervos parasimpatic de liniste.
Videcarea, depinde de timp, organism, inteligenta emotionala, pentru ca daca esti dependent, trebuie sa treaca un timp.
Acest PARASIMPATIC, iti reda sanatatea, dar ii trebuie timp si obisnuire, daca ti l-ai dezobisnuit.
Ceea ce spui tu este adevarat, masturb cauzeaza oboseala cronica se cheama neurastenie.
Activeaza acest sistem nervos simpatic, iar acesta stimult in exces cauzeaza oboseala cronica, asa cum se cheama in ziua de azi.
1 Masturb activeaza sistemul nervos simpatic, daca vrei surse, spune-mi.
2 Acest sistem activat in exces produce boli asa ne spune stiinta.
Cisteste prima propozitie din acest articol:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2679852/

Lucrurile acestea se intampla in timp. prima data produce dependenta, iar dependenta, nu mai pastreaza masturb acuta, o face cronica.

| doctorandus a răspuns:

Neurastenia este un diagnostic în mare parte abandonat. Neurastenia nu mai există începând cu DSM-III în Manualul de Diagnostic și Statistică al Tulburărilor Mentale, de aceea în SUA și alte țări care aplică DSM-ul nu se poate pune un asemenea diagnostic. Sursa: Dimsdale, Joel E.; Xin, Yu; Kleinman, Arthur; Patel, Vikram; Narrow, William E.; Sirovatka, Paul J.; Regier, Darrel A. (2 martie 2009). Somatic Presentations of Mental Disorders: Refining the Research Agenda for DSM-V. American Psychiatric Pub. p. 58. ISBN 978-0-89042-656-2.