Este adevarat ca, daca le folosesti cu volum tare, in timp, scade sensibilitatea auditiva si vei auzi mai prost. Volum tare inseamna orice volum care acopera zgomotul din mediu. Urechea e bombardata zilnic cu sunete, chiar cand nu suntem constienti de ele. Toate organele de simt au proprietatea de a-si adapta sensibilitatea: la stimuli scazuti, creste sensibilitatea, la stimuli puternici, scade. Adica, daca te expui frecvent la sunete scazute urechea ta devine capabila de a auzi sunete mai fine si abia perceptibile. Daca te expui la sunete puternice, auzul tau devine mai greu stimulabil si e nevoie de sunete tot mai puternice pentru a depasi pragul sensibilitatii.
Hai acum sa nu facem din tzantzar armasar chiar orice lucru.Lucrurile devin periculoasa cand ai castile la maxim si folosesti f des.In rest, nu exista absolut niciun pericol. Daca stai cu melodia in winap-ul la maxim sau ai un joc cu efecte special si-ti bubuie sonorul in ureche, atunci e si normal sa ai anumite probleme.In rest, nu-ti fa mari griji, doar incearca sa reglez sonorul din cand in cand
Chestia asta, care a rezultat dintr-un asa zis studiu al unor oameni de stiinta, e o aberatie... e exact ca si faza aia cu painea, cand nu stiu ce destept a zis ca a facut el studii si painea e cancerigena...si uite asa a scazut consumul de paine drastic in perioada respectiva... te intreb eu pe tine acum, dupa logica oricarui om normal... ce dauneaza mai mult: sa stai cu castile pe urechi la un volum mediu sau cu boxele la maxim la tine in camera de exemplu?
Iti slabeste auzul si de la casti, si de la muzica cu volum mare, si de la vorbitul la telefon toata ziua. mie cel putin, asta din urma mi-a generat o scadere a auzului - un pic neplacut