| Amynutzza1 a întrebat:

Este adevărat că dacă ai miopie mai mare (să zicem minus doi) nu ai voie sa faci sală? Sau efort fizic mai mult? Înțeleg acum ca nu poți naște natural,dar efortul unei ore de sala nu mi se pare nici pe aproape asemănător cu cel din timpul nașterii. Mi-as întrebă oftalmologul, insa mai am o lună până la următorul control si pe internet nu prea am văzut răspunsuri la întrebarea mea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Depinde care e cauza miopiei tale. Daca ai si tensiune oculara e strict interzis sa faci sala. Daca nu, poti sa faci, totusi e recomandat sa nu te fortezi foarte tare. (si nu numai pentru ochi)

| justanotheruser99 a răspuns:

Din cate stiu eu, nu are cum sa te afecteze cu nimic mersul la sala, chiar daca ai miopie. Si in legatura cu efortul, cunosc cazuri in care persoanele cu miopie (nu foarte mare) nu au mai avut nevoie de ochelari dupa nastere.

| ambicio a răspuns:

Nu are nici o legătură ce zici tu, clar ai voie sa faci sport