| Cris06 a întrebat:

Este adevarat ca daca consumi prea putine calorii metabolismul incetineste? Sau ca organismul depoziteaza? E mananc mai putin de 1000 pe zi deci? Am 13 ani si sunt fata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| DyaNa1337 a răspuns:

Nu este adevarat, de fapt problema este pusa gresit.
daca esti gras(a) si reduci din mancare, metabolismul o sa accelereze (adica consuma grasimile) nu incetineste intelegi?

| KRichard a răspuns:

Cred ca la varsta ta ar trebui sa mananci ce iti dau parintii si sa dormi cel putin 8 ore pe NOAPTE. fa-ti problemele astea de pe la 16 ani +

| Cris06 explică (pentru DyaNa1337):

Da, dar eu sunt subponderala deja. 40 kg la 1.60m

| DyaNa1337 a răspuns (pentru Cris06):

Pai si la tine o sa fie invers, ca sa incetinesti metabolismul trebuie sa mananci junk food + dulciuri si de mai multe ori pe zi happy

| GeorgeLove a răspuns:

Iti sugerez sa mananci un pic mai mult...altfel o sa ai probleme grave in timp indelungat.

| pietrean a răspuns:

Am inteles bine, esti subponderala, adica prea slaba? Si atunci de ce mananci asa de putin(1000 calorii/zi,cum naiba le calculezi)? Tu trebuie sa mananci SANATOS,organismul tau trebuie sa primeasca toate nutrientele:proteine,glucide,grasimi bune,vitamine,minerale. Daca mananci asa putin, au de suferit muschii, creierul, ficatul, rinichii....Mananca ce trebuie, sanatos, 3 mese pe zi principale(lapte,iaurt cu fructe,ou fiert moale,paine integrala cu tarate si seminte,supe,ciorbe din legume sau pui fara pielita,gratare de pui,curcan totdeauna cu salate stropite cu zeama lamaie sau otet de mere cu miere,sunca de Praga de pui,de curcan(adica nu mezeluri)bea ceaiuri din fructe de padure,tei indulcit sau nu cu miere, dar si o tocanita cu ulei foarte putin... Daca organismul, nu are din ce sa-si ia "portia" de sanatate, au de suferit toate organele, muschii.Chiar daca ti-e pofta de ceva, mananca, dar cate putin, ca altfel te omoara stresul(gandul ca nu ai voie si totusi poftesti).

| yellowalien a răspuns:

Prea puţin 1000 de calorii...
Decât să ajungi la restricţii din astea, mai bine încearcă să mănânci sănătos şi să ajungi la 1500-1800 de calorii. Uită de dulciuri şi grăsimi, dar nu îţi reduce atât de mult aportul caloric. Nu faci bine, eşti în creştere, îţi distrugi organismul.

| DyaNa1337 a răspuns (pentru Cris06):

1000 calorii e prea putin pentru tine, cei care vor sa slabeasca trebuie sa manance atat de putin, tu ca sa te ingrasi si sa-ti incetinesti metabolismul prin a manca junk food si dulciuri cum am mentionat, asta insemnand undeva la 2400 calorii pe zi tu fiind deja f slabuta