Nu te ajuta usturoiul cu nimic, mai bine maninca l cu cartofi prajiti e mult mai gustos.
Nu, nu încerca nicicum! Știu pe cineva, care a punea chiar compresă cu sare pentru a scăpa de o aluniță de pe nas și a dat in cancer de piele. Alunița dispăruse, dar in locul ei ramasese o rană, care nu a reusit să se mai vindece (să se închidă). A urmat o operatie de cauterizare, iar după nici o lună, aparuse iar rana deschisă. Apoi a urmat iar o serie de operatii, de neocarcinom, apoi inca câteva de reconstrucție a nasului etc
O altă tânară doctorită a necăjit o aluniță pe care o avea la subraț. A dat în septicemie. Nu vreau să te sperii, dar are acum mormântul lânga al părinților mei.
Deci nu, nu te ocupa de lucruri care te depășesc!
Mergi doar la medici specialiști. Și nu la oricare, ci te interesezi care dintre toti e mai bun. Fiindcă si ei pot greși...
Serios? Ma asteptam ca intrebarea asta sa fie pusa Randandam sau de AlexDorinel, in nici un caz de tine.
E o prostie...cum sa scapi de alunite cu usturoi? Daca sunt alunite mari se elimina cu laserul la un medic dermatolog specializat.
Clar nu. Doar la un medic specializat, doar daca respecti niste conditii stricte. O poti face dupa ce devii majora, sau, daca esti deja, o poti face fara acordul mamei tale.
Bună!
Acesta este doar un mit şi de altfel este în totalitate fals.
Nu poţi scăpa de aluniţe prin metode naturiste acasă. Trag un semnal de alarmă pentru toţi cei care încearcă astfel de lucruri. Numai un dermatolog îţi poate prescrie o reţetă în cazul în care sunt aluniţe foarte mici care pot dispărea la folosirea anumitor creme sau în cazul în care ele sunt mari posibilitatea de operaţie cu laser (dacă ai 18 ani) sau normala (dacă ai sub 18 ani), dar asta după in control amănunţit şi după ce se clarifică ce fel de aluniţe sunt.
Părerea mea este să aştepţi să împlineşti 18 ani pentru a putea merge singură şi a lua o decizie după spusele dermatologului şi desigur luând în calcul riscurile în legătură cu aluniţele tale
.
Si cam cati bani costa?
Asta depinde de mărimea aluniţe şi dificultatea operaţiei. Eu în urmă cu 3 ani am avut o astfel de operaţie şi m-a costat undeva la 300 de euro şi 150 de lei biopsia.
Acum depinde
De ce ai vrea sa scapi de ele. Fac parte din tine. Sa nu încerci sa le scoti deoarece vei putea face cancer. A da... nu le tine nici la soare