Salut Ramless, de la varsta de 15 ani ai voie sa ridici greutati.Totusi ai grija la:
-Sa nu ridici greutati prea grele poti sa
faci hermie de disc( deplasarea discurilor coloanei vertebrale, iti va apasa pe maduva spinarii si daca nu vei fi operat vei ramane paralizat! ) asa ca ai grija!
-Sa nu faci prea mult in aceeasi zii, daca ai probleme cu inima se poate sa faci infarct, sau poti sa mori din cauza
oboselii!
-Hidrateazate si fa pauze 5 minute.
-Lucreaza treptat (azi face 30 minute, maine 35 minute si tot asa) ca de nu vei face febra musculara!
-Sa ai o dieta bogata in fructe (vara se
recomanda ).
-Imbracaminte + sapca + ochelarii de soare (daca ridici greutati/exersezii afara)
BAFTA!
Fratele meu are 13 ani, inca de mic a fost si este foarte activ si a depus mult efort si e un pachet de muschi. Cu toate astea continua sa se dezvolte, poarta deja marimea 42 la pantof si e aproape cat mine de inalt. (1.72 cm) Nu cred ca iti afecteaza cresterea, dar ca masura de precautie nu exagera dintr-o data, nu depune mult efort fizic odata pentru ca daca corpul nu este obisnuit, iti va fi mai greu. Bafta!
Partial este adevarata afirmatia deoarece exista posibilitatea sa se taseze vertebrele.
Da e adevarat. Verisorul meu a inceput sa ridice greutati de la 14 ani iar acum la 16 ani are 1.60
Chestia asta e valabila doar la culturisti, sau cei care forteaza enorm coloana, cu greutati mai mari decat ei. daca faci doar sala, si ai grija cu ce greutate faci, nu o sa patesti nimic, depinde si de genetic.
Nu toate exercițiile de la sala te fac sa rămâi scund, ce-i drept eu am rămas scund un special pentru ca parintii mei sunt si ei scunzi, cunosc un baiat care avea 1.70 când a început sa faca sala, iar acum are 1.82 deci nu este o regulă. Nu iti recomand sa faci exercitii cu bara T la spate deoarece solicită coloana.
Nu fa exercitiile care-ti preseaza coloana. in rest poti sa faci ce-ti place. mergi la o sala unde te simti confortabil cu instructorul si vb cu el.
Ammizzu întreabă: