Nu este adevarat parul nu are nimic de cate ori il speli poti sa-l speli in fiecare zi, dar poate fi deteriorat altfel uscandu-l des cu uscatorul, vopsindu-l des, pieptanandu-l ud, sau cu pieptene des. parul trebuie periat cu o perie mai moale cu capetele rotunjite la tepi ca sa nu te zgarie, trebuie pieptanat zilnic de cel putin 2ori pentru a activa circulatia sangelui si a oxigena radacina firului de par, nu trebuie strans tare in coada, si dat cu fixativ si alte chestii zilnic, e mai bine 1-2ori pe saptamana sa pui o masca de par pentru hidratare tonifiere a firului de par si va fi mai bine pentru parul tau.
Eu ma spal odata la doua zile cu apa de ploaie si sapun de casa. Am parul cret si modul asta in care ma spal nu mi-l deterioreaza deloc, dimpotriva, mi-l intareste.
Nu neaparat, dar se ingrasa, mai ales daca il speli cu apa prea calda.
De 3 ori/saptamana e suficient, eventual ceva mai des vara, cand transpiri(insista mai ales pe zona din spatele urechilor si cea de deasupra cefei, acolo transpiri cel mai tare)...ca sa nu-i afecteze structura, dizolva samponul intr-un paharel cu apa inainte sa-l aplici.Insista pe scalp mai mult, parul se spala el destul cu spuma rezultata din sampon.Si daca-l speli des, nu-l usca folosind foehn-ul, mai ales zilnic, ii faci rau, se deterioreaza.
Orice lucru facut in exces are efecte negative, iar foarte des inseamna exces. In general parul iti cam spune singur cand trebuie spalat.Cand incepe sa isi schimbe aspectul, flexibilitatea, sa se ingrase sau scalpul incepe sa te deranjeze e momentul sa te speli pe cap cu siguranta.Trebuie sa vezi care este momentul acela pentru tine. Exista persoane carora li se ingrasa parul foarte repede si atunci trebuie sa il spele zilnic (mai ales persoanele cu par bogat) sau persoane al caror par ramane neschimbat si dupa 3-4 zile. In acelasi timp spalandu-l din ce in ce mai des atunci se va ingrasa din ce in ce mai des. Este foarte adevarat ca si daca arata bine nu inseamna ca in profunzime nu contine o cantitate deja insemnata de bacterii, microbi, ciuperci etc. Cat de des il speli tine si de cat de expus este. O persoana ce lucreaza pe teren, in praf, la cald trebuie sa se spele mai des decat o persoane ce lucreaza la birou, in zone protejate, cu o temperatura optima. De asemenea conteaza tipul de par, lungimea, dac este des sau rar etc. Eu ma spalam la 2 zile atunci cand il aveam lung si acum, dupa ce m-am tuns, zilnic.