| Alex1111137 a întrebat:

Este adevarat ca daca stau in curent e posibil sa răcesc? Am stat azi 10 minute fara sa imi dau seama in casă cu toate geamurile deschise.Este posibil sa răcesc sau sa mi se întâmple ceva.Ar trebui sa iau ceva preventiv?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i adevarat!
Curentul nu are nici o treaba cu virusul sau bacteriile.

| alina2k18 a răspuns:

Nu racesti de la 10minute.
Ti se intensifica diverse daca lucrezi in hale, depozite in aer liber sau ghetarie, camere frigorifice ore intregi ani de zile.

| haileewatson a răspuns:

Nu exista asa ceva. Nu o sa patesti nimic din cauza "curentului". Prostia asta cu curentul e doar in capul vostru si nu exista nicaieri altundeva in lumea civilizata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este posibil dar nu este garantat. Depinde de sistemul tau imunitar si de aerul care circula. Raceala este apare in urma unor virusi si "curentul" iti poate slabi sistemul imunitar. Daca esti acasa sansele ca acei virusi sa fie in aer sunt mai mici, asta daca nu este nici un membru din familie/colocatar infectat.
In plus corpul nostru se poate obisnui cu diferentele de temperatura dupa o expunere indelungata.
Nu are rost sa iei ceva preventiv

| Davinna a răspuns:

Nu exista "CURENT" care sa te imbolnaveasca. Acesta e un mit. Se zice ca daca te trage curentul, te doare maseaua etc. Din contra, durerea e provocata de o carie, infectie a dintelui etc.

Linisteste-te si gandeste-te ca aerul curat e hrana pentru creier si nu poate face rau.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Davinna):

Relativ fals! Cand esti expus continu unei surse se racire, respectiv "Curentul", coprpul trece prin niste procese prin care incearca sa ridice si sa mentina temperatura corporala. Unul din procese implica folosirea muschilor pentru a creste temperatura corporala de aceea se trezesc multe prsoane cu dureri de spate, picioare, etc. dupa o expunere idelungata. Alt proces implica slabirea sistemului imunitar care in combinatie cu agentii patogeni din aer pot duce la aparitia gripei, racelii, etc.

| Davinna a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca exista o durere musculara in corp atunci frigul/curentul o intensifica dar nu o provoaca. Nu curentul este cel care duce la nasterea unei afectiuni sau a unei dureri, a intepenirii spatelui sau a unor umflaturi, ci afectiunile deja existente.Asa se explica de ce, de exemplu, o lombosciatica sau articulatii subrede devin deodata dureroase dupa expunerea la curent, frig si umezeala. Frigul, umezeala, curentii de aer pot accentua anumite suferinte preexistente, insa bacteriile, si nu frigul propriu-zis, duc la aparitia infectiilor urinare, de exemplu. In plus, virusurile si umezeala determina raceala.

| Vântulalb a răspuns (pentru Davinna):

Grozave explicatii. Numai ca esti tot pe langa. Baiatul intreaba de raceala si tu o tot dai cu carii, lobosciatica si altele fara legatura.

| Davinna a răspuns (pentru Vântulalb):

Daca citeai toata postarea vedeai ca am raspuns la intrebare, doar ca am facut-o pe larg. Sunt asistent medical generalist, lucrez in domeniul medical si ma gandeam sa ofer o parere profesionala. Fiecare e liber sa isi ia informatiile de unde considera de cuviinta. O seara buna!

| Vântulalb a răspuns (pentru Davinna):

Dumnezeu si toti dracii sa ma pazeasca sa ajung pe mana ta sau a unuia ca tine!
O seara cum imi doresti sa ai si tu!