anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este adevarat ca schizofrenia este numita si "boala celor ce gandsc prea mult", sau ceva in genul asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| anss23 a răspuns:

Credinta ca schizofrenicii au o dubla personalitate este GRESITA.Cine are o dubla personalitate sufera de "tulburare de identitate disociata".
Si da, s-ar putea spune ca schizofrenia este boala celor ce gandesc prea mult deoarece un simptom al bolii este gandire dezorganizata si ganduri "fugitive".
Alte simptome mai sunt:
Delir
Halucinații
Vorbire dezorganizată, care este o manifestare a tulburării de gândire formală
Comportament sever dezorganizat (de exemplu, îmbrăcăminte nepotrivită, țipete frecvente) sau comportament catatonic
Simptome negative: Afect plat (lipsa sau refuzul unui răspuns emoțional), alogie

| tutisor a răspuns:

Din cate stiu eu,schizofrenicii au o dubla personalitate,adica se comporta normal in general,este apta si constiinta, insa are momente cand se crede altcineva, vb altfel, se comporta altfel, nu mai cunoaste nimic despre adevarata sa personalitate, are deci si un alt nume.iar de fiecare data cand isi revine se comporta din nou normal neamintindu-si de faptul ca mai devreme era altcineva si k facea altceva.Schizofrenicii au 2 eu-ri, complet diferite, insa normale fiecare in parte.Eu cam asta stiu, sper sa nu ma insel.

Întrebări similare