| wrzzer123 a întrebat:

Este adevarat daca esti in depresie, drogurile te fac fericit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
47 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Drogurile te fac mereu fericit, pana te omoară

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Drogurile iti aduc o stare de "fericire", dar nu iti rezolva problemele.
Majoritatea iti creeaza o problema mai mare decat depresia, si anume dependenta.
Nu recomand nici macar consumul de substante sigure (cum ar fi alcoolul sau marijuana in Olanda), atunci cand esti intr-o stare foarte proasta (depresie/suparare). Starile astea de suparare trebuie consumate asa cum sunt, naturale, ca sa le depasesti. Evitandu-le cu substante, vei separa complet realitatea trista de fericirea artificiala, o vei prefera pe a doua, iar de viata ta nu te vei mai ocupa.

| sabin89 a răspuns:

O armată de filosofi s-au străduit să afle cum se poate ajunge la fericire; şi uite ce la îndemână era soluţia.

| gabicoo a răspuns:

Pe vremea bunicilor mei/străbunicilor voștri nu exista depresie. Munceau pământul, mâncau ce produceau și se refulau la crâșma din sat!
Nu existau droguri trăgeau la măsea la crâșmă sau beau din țuica lor și lumea era fericită!

| ovidiu29asd a răspuns (pentru gabicoo):

Se refulau la carciuma din sat, sau acasa cand ajungeau la nevasta dupa ce veneau de la carciuma din sat laughing Hai frate, pe bune? Am trait noi atunci sa stim daca era depresie sau nu? Din ce stiu de la ei, ambii bunici ai mei erau in depresie, unul ca a facut munca in folosul comunitatii ca nu si-a dat de buna voie terenurile la CAP, dupa care i le-au luat oricum cu forta, iar celalalt ca dupa ce a plecat din Basarabia la 14-15 ani si a lasat tot acolo pentru ca voiau sa ii trimita comunistii in Siberia sa moara de frig, iar dupa cativa ani in care mancasera parintii lui pesmeti cu ceai si cumparasera niste teren in Romania si facusera o casa, dupa ce a stat cu toporul cateva luni la poarta sa nu intre aia cu buldozerul, i-a lasat pana la urma sa intre sa o demoleze si sa ii dea mumu de frica sa nu isi piarda si el si parintii lui locurile de munca. Deci mi se pare destul de subiectiva interpretarea asta...

| SG1995 a răspuns (pentru gabicoo):

Nu exista depresie? Zici? Doamne ce imbecilități mai debitezi.

| Bruno92 a răspuns (pentru gabicoo):

Exista. da medicina nu era avansata ca acum. Inainte persoanele cu boli autoimune nu aveau leac, tratament, acum se da tratament pentru asa ceva si se poate trai ' relativ ok cu o boala autoimuna grava cum e lupusul sistemic. Intrebarea e de ce nu se vindeca unele tipuri de depresii si apar mereu recaderi cand ti lumea mai draga.
Pe atunci nici nu se stia prea multe de depresie nici acum nu se stie.
Omul care suferea de depresie confunda cu starea de apatie sau ca pur si simplu asa e el nu se duceau multi sa ceara ajutor ca nu intelegeau ca de fapt ei erau bolnavi, avea o boala psihica.si acum in zilele noastre unii se resemneaza si nu se duc crezand ca e o normalitate ca asa sunt ei pana cand depresia devina cronica si ajung la suicid.

| Bruno92 a răspuns (pentru SG1995):

E subiectiv atata tot. Da depresia are o legatura cu sedentarismul într-un mod indirect.

| SG1995 a răspuns (pentru Bruno92):

Well cauzele depresiei în sine pot fi vaste.

| Bruno92 a răspuns (pentru SG1995):

Asa este, depresia este o boala complexa.

| SG1995 a răspuns:

Fals, droguri îți pot schimba stare pe moment, dar starea de depresie ține de anumite probleme emoționale pe care drogurile nu le pot schimba.
Da există anumite studii precum faptul că ciupercile "magice" pot afecta starea de depresie, dar nu din euforiei pe care o dau, ci din cauza experiența avută în timpul consumul îți pot afecta modul în care percepi lucrurile și să vezi o altă paradigmă.
E recomandat? Nu, deși halucilogenele sunt cunoscute pentru faptul că îți pot schimba radical starea nu din cauza euforie de moment ci din cauza experiențelor psiho-emoționale profunde pe care le poți avea sub efectul lor rămân totuși un mister, deci sunt impresibile. Da, în state anumte medii terapeutice pot utiliza halucilogene pentru a trata starea de depresie, dar și acolo se face sub control strict, în doze micii.
Cât despre droguri în general, nu îți pot trata depresie, ba din contra anumite substanțe precum marijuana, dar și ciupercile de care am vorbim mai de vreme, îți pot cauza episoade de anxietate, paranoia și atacuri de panică, de fapt marea majoritate a substanțelor psihotrope reacționează cu starea emoționale pe care deja o ai, și o intensifică, deși cum am zis halucilogenele uneori pot avea un efect invers proporțional, și experiențele îți pot da alt punct de vedere asupra problemei care ți-a cauza depresia.

| flixbuster a răspuns:

Nu, te baga in mormant (singur in cazul ideal, posibil sa mai iei si pe altii cu tine cand esti prea "fericit").

Asculta aici de la niste clasici:

https://www.youtube.com/watch?v=wqa_dx2BLSY

P.S. De unde ai auzit asta cu depresia, drogurile si feiricirea?

| JicaContra a răspuns:

Nuuuu, nu NUMAI cand ai depresie
dar dupa aia MORI de la droguri!

| CleanHeart a răspuns:

O activitate buna si sanatoasa se zice ca te face si mai fericit.

| Alverto a răspuns:

E o discuție de copii de 10-12 ani aici. Ceva putred
Trebuie sa fii foarte prost și să nu te prefaci sa crezi că drogurile ajută și îți fac un bine

| Bruno92 a răspuns:

Pana dezvolti adictia lor.
Pentru foarte multi sunt un refugiu dar majoritatea nu mai pot scapa sunt dependenti pe viata, putini reusesc sa isi refaca viata pe cand ceilalti sunt un caz pierdut.
Antidepresivele se recomanda pe o perioada limitata si tratamentul pentru a nu recadea.
Cand ai o boala psihica si mai si consumi... e cu atat mai greu sa renunti si iti agraveaza si mai mult starea mintala ducand la retardare mintala.
Trebuie urmat 6 luni minim in functie de caz si apoi pentru a nu recadea.

| Dana2103 a răspuns:

Nu este adevarat. Drogurile nu sunt antidepresive. Antidepresivele sunt la psihiatru

| SynapseNinja a răspuns:

În primul rând, nu recomand consumarea drogurilor. Astea, ca și tutunul, ucid lent și sigur. Așa că, fugi de rupi de aceste droguri nenorocite.
În al doilea rând, drogurile, cel puțin o mare parte dintre ele, te fac fericit nu doar când ești în depresie, ci tot timpul. Te fac fericit, în lumea ta, euforic, fără să mai simți lumea din jur.

| ovidiu29asd a răspuns:

Este adevarat, dar cu ce cost? Sa stii ca te mai fac si alte lucruri fericit, incepand de la o mancare buna, sport, muzica, somn, pana la a avea o casa, un grup de prieteni cu care sa interactionezi, un job care sa te satisfaca sau un partener de viata. Cred ca cel mai important, daca esti in depresie, este sa determini care au fost cauzele care te-au bagat in acea depresie si sa incerci sa tratezi cauzele, nu efectele. Cat despre fericire, daca te intereseaza subiectul si ai timp de citit, iti recomand "Psihologia Fericirii", de Michael Argyle

| Elena_Maria_1993 a răspuns:

NU. Dumnezeu te face fericit

| LPCTSTR a răspuns (pentru Elena_Maria_1993):

Ma-ntreb, oare ce-ti face tie dzeu de-ti aduce atata fericire? rolling on the floor

| Bruno92 a răspuns (pentru Elena_Maria_1993):

Mai bine taceai, filosof deveneai happy

| flixbuster a răspuns (pentru Elena_Maria_1993):

Interesanta ideea asta ca Dumnezeu e un fel de mama/tata/matusa/unchi/nepoata/var/catel/pisica si nu are alta treaba mai buna decat sa te faca pe tine fericita - pentru ca esti speciala si unica (tu si restul miliardelor de oameni).

Daca Dumnezeu e totusi (doar) un creator, nu e chiar atotputernic si-l doare in cot ce face creatia lui trecuta si mestereste chiar acum la Om_2.0 varianta revizuita, imbunatatita si adaugita pe o alta planeta, undeva foaaaarte departe sa nu ajungem noi acolo sa stricam?

Zic si eu, nu dau cu parulwinking

| Elena_Maria_1993 a răspuns (pentru LPCTSTR):

Uite, printre atâtea daruri, mi-a oferit si darul de a nu ma compliCA CU oameni care nu trebuie.

| Elena_Maria_1993 a răspuns (pentru Bruno92):

Pai uite ca ai vorbit tu acum?

Si nici nu știi bine expresia...tocmai de asta nu ma complic. Eu zic sa mai citești și dupa aceea sa scrii sau sa deschizi gura

Asta nu este un "dar", se numeste "imbecilitate", dragawinking
Ce te face pe tine sa crezi atat de tare de ai ajuns la o sentinta atat de definitiva ca eu as fi o persoana cu care "nu trebuie" sa te "complici"?
Asta este lasitate, sa nu fii in stare sa iti demonstrezi tie ca meriti sa ca faci corect ceea ce pretinzi ca faci.

Pai și pe tine ce te face sa pui sentinta ca pe mine Dumnezeu nu ma face fericita? Stai în banca ta, nu cunoști viata omului...te ai,, ars" cand am spus un lucru ca și când te as fi cunoscut, dar tu jignești. Asa imbecila, iti spun ca în viata ceea ce faci vei si primi. Si mai mult de atât, ca să poți sa vorbești ca si cand ai stii tot, trebuie sa știi tot.dar nu poți, pentru ca nu esti Dumnezeu!? Hai, Domnului sa ii fie mila de tine și sa iti lumineze mintea?

| Elena_Maria_1993 a răspuns (pentru Elena_Maria_1993):

Stiu, am apăsat din greșeală,,?" In loc de,,!"...dar nu șterg un comentariu în care am spus ce am simțit pentru un asa detaliu.

Nu e nici o expresie suferi de prostie cronica. O seara placuta.

Ramaneai * oricum ai scos o ineptie mai mare ca tine cu dumnezeu tau fictiv laughing ai gena buna nu ca ai fi fericita datorita lui Dumnezeu. Nu ai acea vulnerabilitate genetica si de acea nu cunosti si habar nu ai ca depresia tine de un defect genetic ca daca il aveai sau aveai vulnerabilitate mentinonata Dumnezeu se prefacea ca ploua, numai fericire nu iti dadea '

Ma minunez, efectiv. Refuz sa mai ma contrazic cu asa gen de oameni. Nu cunoașteți viata nimanui, nu știi dacă eu am avut sau nu o experienta neplăcută prin care m-am atașat de Dumnezeu... vorbești mult si nu spui nimic, cam asa esti tu acum. Voi va hrăniți prin a arunca opinii pe care nimeni nu vi le-a cerut si pe de asupra le credeti si destepte? Eu am lăsat un comentariu celui care a scris întrebarea, rostul tau si a altor ființe, ca să nu jignesc, nu îl înțeleg. Vedeți va de părticica voastră si nu mai aruncați cu atâta naivitate, ca va sta rau de tot. Orice ai spune, te anunț ca am sa te ignor total, deoarece nu imi irosesc timpul cu asa ceva! Seara buna, Domnul sa aibă mila de tine?

Uite ca o sa mori curios

Tu suferi de psihoza religioasa taica uitate in jur ca predomina mai multa suferinta decat fericire sunt atatia oameni credinciosi care sunt bolnavi, care au murit nevinovati, razboaie, perioada asta cu covid, bebelusi care au murit si nici nu au apucat sa vada lumina zilei si milioane de cazuri nedrepte si dumnezeul tau imaginar ce face? Doarme!

| wrzzer123 explică (pentru Elena_Maria_1993):

Multmesc Mult pentru comentariu tau! respect!

Intelege ca fericirea ta tine de gena nu de Dumnezeu.
Ramai cu Dumnezeul tau imaginar happy

Fetita, domnului sa-i fie mila de tine pentru cretinatatea gandirii tale, nu pentru mine tongue rolling on the floor
Eu te-am intrebat cum reuseste entitatea asta sa te faca fericita, nu ca te face sau nu, proceput? Inteleg ca esti fanatica, dar nu si anaflabeta functional, asa ca nu te da drept una.

Eu stiu "tot" pentru ca imi folosesc ochii. Tu alegi sa ti-i inchizi si sa-ti cante-n ureche o carte si niste lipitori la bugetul statului.

Mai mult, nici macar nu folosesti corect termenul de "sentinta", termen corect folosit de minewinking Fa diferenta dintre intrebare si afirmatie. Eu te-am intrebat, tu ai afirmat, priceput?

Recomand sa citesti de mai multe ori raspunsurile, poate-ti dai seama unde gresesti in analogia asta.

Ti se pare ca dumnezeu exista cand in fata unei cunostinte pe care o cunosc 5 persoane au fost ucise de catre o desteapta care habar nu am cum o reusit sa ia permisul sti care e baiul? Acele 5 persoane numai ce iesise din biserica si se rugase Dumnezeului tau imaginar si au fost ucise de o tampita.
Ti se pare drept ca huidu care o ucis 3 sau 4 persoane nevinovate si o scapat basma curata ca are bani ti se pare ca dumnezeu o facut ceva in privinta asta? Nu o facut nimic draga, omul e liber, e smecher si aia sunt morti, ti ar fi convenit sa fie acele persoane membri familiari si sa fie ucise si ala sa scape basma curata ai mai crede in cintinuare in el? Eu zic ca nu cred fiindca el orice actiune o ingaduie deci putea sa evite daca chiar exista. Si nu mi se pare un Dzeu iubitor asa cum relateaza in n biblii cand o persoana trebuie sa sufere din cauza al cincilea neam care aveau numai pacate.ce vina am eu frate ca bunicul meu o ucis eu l-am pus? De ce trebuie sa blesteme pana in al cincilea neam ca e iubitor? Mai taci drecu din gura.

| Bruno92 a răspuns (pentru Bruno92):

Pana in al cincilea neam *
Iti dau eu ignorewinking

Ai probleme mintale, serioooss...imi e mila de tine. Nu e problema ta cum reușește sau nu sa ma facă fericita, om frustrat care nu își vede de treaba lui...ai probleme, serios. Sa te hrănești cu astfel de discuții, fie esti fraier făcut gramada, fie, ce crezi, fraier făcut gramada. Analfabet esti tu, pe lângă faptul ca ești isteric, deoarece eu am spus ca nu e problema nimanui cum ma face Dumnezeu fericita și nu cunoaște nimeni viata mea. De ce as da explicații unor ruinati pentru cum ma ajuta pe mine Dumnezeu? Pe de asupra, am observat ca nu poți sa înțelegi un text, oricât de mult ar explica persoana respectiva ce vrea sa spună. Pe lângă psiholog, iti recomand si putin gimnaziu.

| Elena_Maria_1993 a răspuns (pentru wrzzer123):

Ma bucur ca ai inteles ceea ce am vrut sa iti spun. Sper sa fii bine!

Breh, cum reusesti s-o dai ca la Uno? Intreb si eu ca nu sunt sigur ca esti stabila pe planul ala hidos al tau numit "plan psihologic" wave
Tu esti analfabeta functional si-mi zici mie ca eu sunt si sa ma mai si duc la gimanziu?! rolling on the floor
"Mare este grădina Ta, Doamne, poarta deschisă şi proştii sar gardul." rolling on the floor

Fetita, invata sa discuti rational si inteligibil; din nou: "domnului sa-i fie mila de tine pentru cretinatatea gandirii tale, nu pentru mine"laughing

In ce univers crezi ca esti cand spui ca " te hrănești cu astfel de discuții, fie esti fraier făcut gramada, fie, ce crezi, fraier făcut gramada", ma asteptam sa spui ca sunt "psihopat" sau ceva, dar nu!, oamenii care se "hranesc" cu discutiile cu fanatici sunt, aparent, "fraieri" yawn Si iti dau dreptate, sunt fraier ca-mi pierd timpul cu o zăludă ca tine, imbecila pana la gat si, ca nu-i ajungea, analfabeta functional rolling on the floor

Prin ceea ce comentezi, faci apel la expresia aia: iesi ca păduchele în frunte". Stii sa comunici prin jigniri, eu ti am vorbit frumos și am remarcat prostia ta prin cuvinte frumoase...acum tu, ca nu ai capacitate si manifești jigniri pe care cel mai probabil le ai primit de la alții și le ai învățat și tu, asta e o alta problema. Esti pana peste cap plin de prostie și răutate, si cu lămâie esti grețos. Esti incapabil de a purta un dialog, inclusiv cu o imbecila ca mine. Eu stiu ca o persoana inteligenta are capacitatea de a avea un dialog cu toate categoriile de persoane. Uite, eu ti am ascultat rahaturile încă de aseara si serios iti spun, chiar am coborât mult ca sa discut cu tine. Nu te jignesc asa cum ai făcut tu, deoarece nu e vina ta ca nu poți înțelege anumite mesaje...na, mai trebuie sa mai existe în lumea asta mare, în gradina Domnului si oameni cărora trebuie sa le desenezi pentru a înțelege. Nu e vina ta, e o eroare a Universului, ceva.

Nu, este fix vina ta ca manifesti cretinitati fara sa le gandesti rolling on the floor
Ma gandeam c-o sa-mi spui ca dzeu te face fericita cu "dildouri" cazute din cer sau ceva, asa cum fac toate pacatoasele ca tine laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bruno92):

Exista, pentru că Dumnezeu nu e plictisitor, sa creeze o utopie plina de unicorni și prințese care dansează. Și oamenii creează jocuri cu războaie, suferință și altele pentru că, e distractiv. Ei bine asa se distrează și Dumnezeu când o face, Raul și binele sunt concepte inventate de oameni, Dumnezeu nu are nici cea mai mica legătură cu astea, ce e rău pentru un animal, e bun pentru altul. Și un criminal e creat cu un scop. Că îl vezi tu ca fiind rău e partea a doua. oamenii sunt limitați și ar fi in stare sa se omoare doar pentru că alții nu sunt pe aceeași lungime de unda cu ei. Plus o grămadă de alte motive.

| Alisia88888c a răspuns:

Da și nu, drogurile te fac fericit pe moment dar dupa ce trece efectul lor o sa mai vrei și o sa dezvolti o dependență

| Raka a răspuns:

Drogurile te distrug încetul cu încetul fara sa ti dai seama, crede-ma am trecut Prin ele

Întrebări similare