Bună.
Nu îi dai alimente grele până la vârsta de 2 ani: carne de porc (organe), mezeluri, fructe cu semințe, conserve!
Pa, pa.
Exclus! Ficatul de porc este prea gras pentru un copil asa de mic. Da-i ficat de pui.
Eu nu i-as da caci este prea micuta --- pe langa faptul ca se intareste foarte mult la fierbere ( comparativ cu cel de pui), fierul din ficatul de porc si vita are o biodisponibilitate redusa pentru organism. Necesarul zilnic de fier pentru un copil asa de mic poate fi satisfacut de alte alimente ( galbenusul de ou, lapte, carne de pasare, peste ) Sa-ti creasca mare micuta si sarbatori fericite amandurora!
Absolut nu!
Carnea de porc nu e buna nici pentru adulti, daramite pentru copii de 1 2 3 ani! Pe langa vitamine contine si metale grele si e are si toxine.
Ficatul filtreaza manacrea si separa nutrientii de toxine. Porcul mananca de toate si cu atat mai mult are ficatul mai toxic.
Si mai contine grasimi saturate,daunatoare pentru ficatul uman!
Nu invata copilul cu care de porc sau vita(otrava pentru organismul uman)
Il poti hrani extraordinar de bine si sanatos si consistent cu: brocoli,spanac(si alte verdeturi) multe legume si fructe(legumele in special fierte).
Daca inveti copilul tau cu carne de mic e cel mai rau lucru pe care i-l poti face! nu are rost sa-i dai ficat si mai ales de proc!
Sanatatea sta in fructe legume si semintoase de toate felurile si cereala,nuci, migdale, etc
Nu-i da ficat!
Si apropo in loc de carne de porc(ficate de porc ii poti da carne de peste dezosat.Foooarte sanatos pentru copilasul tau! Daca tot tii neaparat sa manance carne.
Iti recomand ficatul de pui sau curcan fiert, apoi mixat la blender cu putin unt!
Nu. Este micuță și nu are încă toți dinții și trebuie să îi toci mâncarea. Îți propun să îi dai carne de pește, fără oase, care cel puțin teoretic este mai bună. Poți să îi dai și pasăre dar tocată, și multe proteine vegetale +lactate, iaurt nu lapte, ca să nu facă diaree și brânză, smântâna, etc+ și ouă. Peștele trebuie și el fiert bine și tocat. Și nucile sau alunele trebuie tocate. Deci carne de porc aș zice după 3 ani iar ficat după 5, și dacă nu mă crezi vorbește cu medici nutriționiști pentru copii mici.
Uleiul prăjit și grăsimile prăjite, sunt foarte cancerigene, deci totul fiert și nimic fript sau cu atât mai puțin prăjit.
Pentru că în mezeluri ăștia bagă roate porcăriile nu îi dai mezeluri sub nici un motiv. Nu cumperi carne tocată ci o toci tu, sau o toacă în fața ta. La magazinul de lângă mine voia să cumpăr carne tocată, scria pe etichetă: grăsimi naturale hidrogenate, coloranți.etc
grăsimi naturale hidrogenate= uleiuri vegetale ( râncezite, ) hidrogenate = margarine = cancer
Salamul cu 5-10 % soia de pe vremea lui Ceașcă era aur față de mezelurile și mizeriile de acum!
Nu cumperi nici o dată margarină. Nu cumperi soia industrializată, că cine știe ce minuni mai sunt și acolo. Soia, linte, hrișcă, etc boabe. Nu cumperi fulgi, pufuleți și alte de astea. Ca să faci o diversificare poți să îi cumperi carne de porc sau de oaie și asta f bine fiartă, dar nici voi să nu mâncați mezeluri. Așa zisul parizer de pui dau de porc are cam același conținut și toate porcăriile. Nu ăi dai mâncare de la fast food că omori copilul.
Am să îți pun o întrebare retorică ce se întâmplă concret cu porci depistați cu trichinoză / trichineloză sau pestă porcină?