anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este daunatoare guma de mestecat? Eu mestec zilnic si vreau sa stiu daca ma expun la vreun risc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dulc3'maria a răspuns:

Chiar si in acest produs destinat cu precadere copiilor, producatorii au gasit de cuviinta sa introduca in ingrediente, nu mai putin de 7-8 tipuri de substante chimice, multe dintre ele fiind pe lista celor suspecte sau declarate deja ca fiind nocive. Intr-o pastila de guma se pot gasi: E 171, E 320, E 330, E 420, E 421, E 422, E 950, E 951, E 967 si alte asemenea chimicale. Persoanele care mesteca regulat guma si pentru o vreme indelungata se expun urmatoarelor afectiuni: colesterol (E 320), boli ale aparatului bucal (E 330) si cancer (E 950 si E 951). Deci mai las-o usor cu guma de mestecat mai ales daca nu mananci nimic inainte nu e bine...:*pup

6 răspunsuri:
| cristina21 a răspuns:

Chiar si in acest produs destinat cu precadere copiilor, producatorii au gasit de cuviinta sa introduca in ingrediente, nu mai putin de 7-8 tipuri de substante chimice, multe dintre ele fiind pe lista celor suspecte sau declarate deja ca fiind nocive. Intr-o pastila de guma se pot gasi: E 171, E 320, E 330, E 420, E 421, E 422, E 950, E 951, E 967 si alte asemenea chimicale. Persoanele care mesteca regulat guma si pentru o vreme indelungata se expun urmatoarelor afectiuni: colesterol (E 320), boli ale aparatului bucal (E 330) si cancer (E 950 si E 951).

Chiar daca multe dintre ele sunt declarate a fi produse naturale, majoritatea bauturilor racoritoare au in componenta lor si aditivi chimici. Cel mai des folosit este acidul citric (E 330) sau sarea de lamaie precum si inlocuitorii de zahar ca aspartanul. Colorantii folositi (E 110 si E 102) sunt si ei declarati toxici.

Bauturile alcoolice, cum ar fi berea si vinul, sunt saturate de metabilsufit, care da limpezime, dar care ataca aparatul digestiv. La bere, in procesul de pasteurizare sunt folosite substante chimice care provoaca migrene.

nu stiu daca stiai dar daca inghiti o guma de mestecat ea se digera in 1 an sau 1 an jumate...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
După mesele principale mestecă o gumă anticarii maxim 30 de minute.
În caz contrar creşte aciditatea gastrică şi nu acesta este scopul.
Pa, pa.

| carminaburana43 a răspuns:

Idem raspuns unu si trei =eu nu mestec guma niciodata! Acolo e periuta de dint si pasta de dinti! E extrem de nociva dar asta nu zice nimeni! Da poate ca ajuta dintii dar iti distruge organismul!

| adsfsf a răspuns:

Da, poti face cancer.

| alecs871 a răspuns:

Copy-Paste, mai bine puneai link-ul direct, nu mai ocupai atata spatiu.
Guma de mestecat este daunatoare. Pe langa zecile de E-uri pe care le contine, poate afecta si dantura, cea mai grava problema este urmatoarea, in timp ce mesteci guma se produce mereu saliva, mult mai multa decat de obicei, asta nu este bine fiindca sunt distruse rezervele de saruri si mica aciditate de care o contine saliva, si ar mai fi si ca in timp ce mesteci, stomacul crede ca mesteci la mancare, si acesta pregateste acidul gastric pentru digerare, care va incepe sa digere in peretii stomacului, daca nu va avea ce, unde, pe timp indelungat, va duce la ulcer( ti se va perfora stomacul).
Cum se spune si in reclama, singura propozitie care nu este o minciuna, mestecati "..." dupa fiecare masa, si asta ar trebui maxim, maxim juma de ora.

| ankutza17 a răspuns:

Da este!