Eu am antimetropie cu astigmatism. Hai sa iti explic ce ai. Astigmatismul nu are nici o treaba cu Strabismul. Strabismul e o boala care o fac copiii genetic, in care ochii sunt crucis. Astigmatismul e un defect de vedere cauzat de leziuni circulare a cristalinului. Asta face ca lumina sa se refracte in mai multe puncte, ceea ce duce la vedere in ceata, probleme de citit si dificultati in a conduce noaptea, semafoarele aparand ca plusuri mari de lumina. Din cate stiu nu se poate agrava dar e comun diagnosticat alaturi de miopie/hipermetropie, care se pot agrava. Corectia se face cu lentile in forma de cilindru, si purtat de ochelari cand conduci/citesti/telefon dar de preferat mereu. Sper ca am fost de ajutor. Daca mai doresti si alte detalii, cei de la spitalul Regina Maria au un articol online incredebil pe subiect.
Mie mi-au zis că am inceput de strabism. Pai acum când sunt în pat și ms uit spre telefon îmi vad nasul,gen mă încurcă nasul că îl văd,cred că privirea e focusata pe nas nu spre ce privesc eu,îmi văd efectiv tot nasul și îmi încurcă câmpul vizual făcând să ma uit spre el nu spre ce privesc eu! Și nici nu am nasul mare! Ori ceva legat de psihic sunt eu dus cu capul dar nu cred așa e strabismul pur și simplu creierul nu îmi ignora nasul parca îmi stă în ochi îmi dă teroare psihica. De la stat excesiv de mult pe tel am problema asta, o am de câțiva ani dar s-a agravat. Nu are cum sa nu fie strabism in ce data privirea e focusata pe nas nu spre ce vreau eu sa privesc. In anumite poziții nu îmi văd nasul dar când îl văd îmi dă stres psihic incredibil nu mai acolo îmi stă gândul.
Sunt distrus psihic nu îmi vine să cred că am așa ceva, dar e vina mea că am ajuns in stadiu asta. Mă gândesc și să îmi pun capăt zilelor nu cred că are rost sa mai trăiesc așa, am prea multe probleme asta e picătură ce a umplut paharu. O sa râdă și dușmanii de mine că port ochelari, e penibil in ce hal am ajuns. Stau enorm de mult pe tel nici nu avea cum să nu am probleme grave