Da, este foarte grava, iti pierzi amintirile, asta e unu din cele mai grele lucruri. Imagineaza-ti ca o persoana la care ti are boala asta, nu te mai recunoaste, nu isi mai recunoaste familia, nu isi mai aminteste unele lucruri, devine recalcitrant, poate chiar si violent...
Boala Alzheimer este extrem de grava. Ea duce la degradarea mentala a pacientului care uita din ce in ce mai mult, pana ajunge sa traiasca intr-o lume complet de neinteles. Incet, incet, degradarea duce la deces. Din pacate nu se vindeca si evolutia ei doar poate fi incetinita prin tratament.
Normal că da, cu te-ai simţi dacă o persoană pe care o iubeşti ar uita cine eşti?
Doamne ce intrebare... te-ai gandit mult pana ai postat?
fireste ca e grav, citeste macar cum se manifesta si ar trebui sa iti dai seama.
sau vrei sa iti desenam?
Boala Alzheimer (Morbus Alzheimer) este o afecţiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcţiilor de cunoaştere ale creierului, cu pierderea capacităţilor intelectuale ale individului şi a valorii sociale a personalităţii sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demenţă (din latină: demens). Boala şi modificările organice din creier care o însoţesc au fost descrise pentru prima dată de Alois Alzheimer, psihiatru şi neuropatolog german. Denumirea de „boală Alzheimer" a fost utilizată pentru prima dată de psihiatrul german Emil Kraepelin în manualul său de psihiatrie ("Lehrbuch der Psychiatrie", 1911). Această boală reprezintă forma cea mai comună de declin mintal la persoanele în vârstă şi a devenit tot mai frecventă o dată cu creşterea longevităţii.
Alzheimer se scrie, este o boala de nivel neurologic, care deterioreaza din ce in ce mai mult functiile de cunoastere ale creierului, pierderea capacitatilor intelectuale, pierderea memoriei, tulburari de comportament.
Este intalnita in special la cei varstnici.
aikidoman întreabă: