| biu_4440 a întrebat:

Este indicat sa se bea pe zi mai mult de 2-3 litri de apa? Nu se exagereaza daca se beau cate 5-6 litri? Am auzit ca apa in exces creeaza piatra la rinichi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
21 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Da, e o exagerare pentru acest sezon, dar nu cred ca are vreun efect negativ. Nu apa face piatra la rinichi, ci apa minerala si apa de la robinet, asta pe langa alimentele bogate in calciu si alte minerale. De fapt, una din cauzele aparitiei calculilor renali e consumul insuficient de apa.
Eu zic ca daca o bei cu placere, bea-o in continuare, doar sa nu fie minerala, sifon sau sucuri. Bea apa de izvor, daca ai posibilitatea.

Abh
| Abh a răspuns:

Hiponatremia reprezintă scăderea concentraţiei plasmatice a sodiului sub 136 mEq/l şi poate apărea prin retenţie crescută de lichide, prin aport inadecvat sau prin pierderi excesive.

Retentia nu e tot una cu ingestia.

Aportul inadecvat depinde de la om la om. Poate eu fac de la 4 litri, tu faci de la 5.

De pierderi nu cred ca poate fi vorba.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

5-6 litri e o cantitate prea mare. In timp pot aparea probleme mai grave decat piatra la rinichi. Cea mai mare complicatie, si cea care apare imediat, este cresterea tensiunii arteriale la valori considerabile.
Ar trebuii totusi sa faci un control. Setea excesiva poate sa fie un semn de diabet.

| micurutza2005 a răspuns:

Da e foarte mult pentru acest sezon aceasta poate ascunde si un diabet daca simti nevoia sa bei atat de mult de obicei calculele ar fi 40ml/kg /corp/24ore aproximativ (deci la 50kg de ex trebuie sa bei aproximativ plus minus 2l de apa pe 24de ore, sa zicem )asta insemnand consum de apa plata, supa, fructe cafea etc.adunate impreuna pe zi deci nu numai apa 2l, chiar si dulciurile si orice se transforma in o parte apa in organism. si apa curata rinichii si i pune in functii normale fara apa nu functioneaza bine deci nu fac pietre decat cei predispusi la a face corpul lor pietre sau la consum mare de ape minerale care fiind calcaroase se depun particule la rinichi dar trebuie sa bei cantitati mari de apa minerala pe zi timp mai indelungat. deci lamurit?

Stefan
| Stefan a răspuns:

Este necesar sa consulti medicul de familie, pentru cantitatea de apa in exces pe care o bei zilnic. În momentul cand sa depaseste normalul ceva se in

Trebuie sa consulti medicul de familie, care va decide care este cauza acestei situatii.

mira
| mira a răspuns:

5-6 litri mai ales in acest sezon reprezinta o exagerare

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Se exagereazahappy 2 litri pe zi e suficentwinking

leonardk
| leonardk a răspuns:

5-6 litri de apa? Glumesti - pai vinul unde-l mai bag? Serios vorbind eu cred ca este bine sa bei exact cat si cand simti nevoia sa bei. Bei cand iti este sete nu dupa un program impus. Piatra la rinichi poate fi data de calitatea si nu de cantitatea apei. Apele bogate in calcar si predispozitia organismului de a retine calcarul din apa duc la aparitia pietrelor la rinichi.

| Brigitta a răspuns:

Acuma ca e frig beau cam max 2, 5 litri/zi. Dar vara cel putin 3 litri beau happy Si ma simt f bine.
Nu stiu exact ce se intampla daca se bea apa in exces...

| CrucifiedCountess a răspuns:

...si calcar! Recomand cu caldura sa folositi Calgon!

| alex2009 a răspuns:

Se bea 2 litri de apa plata pe zi pentru eliminarea toxinelor.se zice ca si slabesti dar nu reusesti sa bei atat. tot timpul cauti tuoaleta ca face piatra la rinichi nu cred. succes

| Jonsdottir a răspuns:

Nu se intampla nimic daca bei multa apa :-J
Bea cata apa ai nevoie, pentru unii este exagerat sa vei 5-6- litri de apa pe zi, dar sunt nevoile talewinking

| y8yujfuyyfvuy a răspuns:

Poti bea cata apa vrei daca nu e minerala

| mikey a răspuns:

Salut.
A spus cineva ca vara este indicat sa bei multa apa.Acuma nu exagera 2-3 litri cred ca este destul de mult. Dar decat sa bei 2-3 litri de suc cu tot felul de chimicale, mai bine bei apa. Dar nu exagerat de mult pentru. ca sa-r putea ca la noapte sa faci pe tinelaughing)
Am glumit!

Bye!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca se depaseste cantitatea de 2 l de apa poate interveni intoxicatia! hiponatremie se numeste...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti spun din proprie experienta. Apa in exces, in niciun in caz nu creeaza pietre la rinichi. Din contra, cu cat mai multa, rinichii functioneaza si mai bine, in felul asta se mai elimina toxinele din organism. Depinde si ce fel de apa bei, si cat efort fizic faci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Abh/ daca este nevoie, am sa scriu aici mai multe, pina una alta mai cautati informatii ...si cautati sa intelegeti ce scrieti!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie nu mi-a cauzat pietre la rinichi ci am facut insuficienta renala! aveam o sete de camila si beam tot asa 5 6 l de sifon cu plicuri de suc concentrat! pina intr-o zi cind rinichii au cedat si am ajuns la dializa! fa-ti o analiza la uree si creatinina.asa o sa stii ce ai de facut.setea asta nu e semn bun! un om perfect sanatos bea max 2 l de lichid pe zi! si mai poti sa faci ceva: sa tzii cont de cit ai baut si cit ai urinat. daca diferenta e mai mare de 1/2 l atunci surplusul ramine in corp si face rau.atunci trebuie neaparat sa te prezintzi la nefrologie.

| Carouri a răspuns:

Depinde in ce zona stai, muntoasa sau de campie. evident ca in zona muntoasa exista mai multa piatra in apa, deci.

| 0va_9916 a răspuns:

Cred ca e exagerat. ai vzt ca si la TV arata "Pentru o viata cat mai sanatoasa consumati minim 2 litri de apa pe zi" cam asa ceva.

| ama_9394 a răspuns:

Nu zic ca nu e bine sa bei apa dar 5-6 litri exagerat total. Unii cred ca apa este cea mai racoritoare bautura si nu zic ca nu e adevarat dar ei beau si 5-6 l. infine tu nu exagera!