anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Merita sa mai iei medicamente contra acneei?

Este mai mult o povestire (reala) decat o intrebare si va anunt ca merita sa cititi pana la final chiar de voi scrie mult, sperand sa fie in ajutorul unora care sa nu faca greseala mea, o greseala care o sa vedeti ce costuri are in randurile ce urmeaza.

Problema este despre acnee ca si afectiune si ce implica ea cat si ce anume sa faceti si sa nu faceti ca sa nu aveti problemele mele.
Aveam 15-16 ani cand mi-a aparut prima data acnee pe fata, am zis ca e acea acnee care vine odata cu pubertatea si dispare la un moment dat, erau niste puncte mici si rosii si multe a naibii.
Dupa varsta de 17 ani au inceput sa fie acele puncte (comedoame) usor mai pronuntate, am vazut ca a mai trecut 1-2 ani, deja la 19 ani am inceput sa-mi fac griji ca nu vor trece.
Am ajuns pe la 21 de ani si tot aveam acnee de data asta era suparatoare, acele cosulete mici erau acum destul de mari, faceau acel proi, le storceam in prostie dar apareau altele si altele.
Am inceput sa merg pe la doctorii dermatologi 2-3 la numar au fost de la mine din oras, am folosit creme peste creme, care mai de care mai scumpe sickcu aia da-te dimineata, cu aia date la pranz, cu altele doua seara inainte de culcare
- ia zinc cu doxicicliana si date cu unguientul asta
- nu manaca prajeli, nu ciocolata nu cafea etc
Faceam absolut tot ce spuneau dermatologii, foloseam cremele prescrise si tot degeaba, cosurile ieseau in continuare.
La un moment dat acneea se numea vulgara si numai era de joaca cu ea, 5 sau 6 ani de zile m-am chinuit cu creme si prostii si nu a trecut, pe fata ieseau niste monstri de cosuri, pe spate aproape la fel, spatele era plin. Am mers si la plaja sa ma bronzez, de unde doar le ascundea, cand se lua bronzul apareau si cosurile, ajunsesem atat de disperat ca luam ori sfat de rahat de pe net si il puneam in practica, puneam aspirina o pisam cu lingura si apoi o aplicam pe fata, alta data zeama de lamaie etc
Cam orice citeam ca merge la altii incercam si la mine, ba mai mult am incercat si celebrele creme cu antibiotic cu care se spalau ugerele vacilor, creme ce se gasesc la farmacii veterinara. DAR NIMIC DIN TOATE ACESTEA NU A MERS.

Atunci am zis ca trebuie sa iau masuri mai drastice desi cred ca bagasem in cei 5 ani peste 5000 de euro in creme si tratamente, am zis ca trebuie sa merg la Bucuresti, am fost pana si la Cantacuzino si mi-am luat exsudat sau cum s-o zice direct de pe cosuri, rezultatele de laborator au aratat ca nu aveam un microb care putea sa imi provoace acneea.
Ce ramanea de facut?
Pai 2 medici imi spusesera ca daca nu trece si nu trece trebuie sa iau Roaccutane un medicament minune aparut nu de foarte multa vreme pe atunci care promitea ca vindeca si cele mai severe forme de acnee. Am stat o seara intreaga si m-am documentat despre acest medicament, gasisem si un articol pe undeva unde se banuia ca 20 de studenti din Franta parca s-au sinucis dupa ce au urmat tratament cu acest medicament.
Nici asta nu m-a oprit, devenisem frustrat de acneea mea incat parca am dorit sa fac pactul cu diavolul.
Am zis ce rau se poate intampla sa incerc, daca imi va face rau nu voi mai lua! MARE GRESEALA
Deci am mers din nou la medicul dermatolog care mi-a prescris Roaccutane/Sotret, eu de la farmacie am ales varianta Sotret (aceeasi marie cu alta denumire), am urmat acest tratament 10 luni de zile, se lua in functie de greutatea corporala si de gravitatea acneei, eu aveam cam 80 de kg pe vremea aceea, am ales sa iau o doza mai mica de medicament pe o perioada mai lunga, in detrimentul unei doze mai mari dar pe o perioada mai scurta.
Primele 4-5 luni nu am vazut niciun rezultat si m-a inspaimantat, imi paruse rau ca am inceput sa iau.
La sfarsitul lunii a 5-a fata mea deja era curata ca lacrima, atat de curata ca parca ma renascusem, nici tunatele astea ca dau cu doua-trei randuri de machiaj si apoi mai si editeaza pozele in photoshop nu aveau un ten atat de perfect! Era perfect, asta este cuvantul, m-am speriat si mi-a venit sa plang de bucurie! Ma vindecasem de acnee, ce bucuros eram! Dar nu a fost asa...
Tratamentul trebuia sa il duc 12 luni, eu am facut pana la 10 luni, caci au inceput starile de rau.
Pe langa faptul ca buzele mele erau mereu crapate, asta este unul dintre efectele sale si tenul super uscat, a inceput sa-mi fie si rau.
Raul de mai tarziu s-a transformat in depresie si o depresie grava.
De atunci sa zicem 7 ani sunt de atunci, am facut tratamente pentru depresie de 4-5 ori, treaba este serioasa si nasoala!
Se pare ca aceasta substanta (Isotretinoinul) fie ca vorbim de : Roaccutane, Sotret, Accutane, Amnesteem, Claravis, Decutan, Isotane,, Oratane si orice alta denumire mai poarta. Substanta activa acest Isotretinoin vindeca acneea dar este aducatoare de alte neplaceri : depresie, anxietate, TOC, deci un pret mult prea mare de platit chiar si pentru un ten acneeic.
Din documentarile pe care le-am citit recent am aflat ca Isotretinoin este si folosit ca si chimioterapie pentru anumite cancere de piele, greu de digerat aceasta informatie.
Mi-am dat seama foarte tarziu ca am bagat in corp o otrava ce nu trebuia introdusa.
De aceea pe cei si cele care aveti probleme mai mici sau mai mari cu acneea va rog nu apelati la aceste substante pentru a vindeca! Faceti orice altceva, dati-va cu 1000000 de creme, faceti terapie cu laser, orice altceva dar nu luati Isotretinoin, retinoizi pentru ca va vor face mult rau.
Si cand spun rau ma gandesc exact la acea forma de depresie care duce la suicid, si nu ati vrea asa ceva in viata voastra. Pentru un mic moment de glorie sa platesti cu pretul vietii sau toata viata sa fii urmarit de aceasta boala mi se pare prea grea de dus!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
38 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Puteai sa zici doar: Roaccutane are efecte adverse grave.
Stie toata lumea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Roaccutane e cam ultima solutie pentru acneea vulgara.
Unui prieten i-a dat numarul de acasa medicul, sa il sune la orice ora daca are ganduri sinucigase

| Osneros a răspuns (pentru Simpatic):

Are proprietăți antibacteriene, pe lângă multe altele. Înainte să fie vândută de apă de gură, era vândută pentru spălat geamuri, dar a prins mai bine la public ca apă de gură.

| Simpatic a răspuns (pentru anonim_4396):

Aceasta intamplare povestita de mine a fost pentru a avertiza pe toata lumea NU luati aceste medicamente!
Nu am idee daca am cazut sau nu prada masonilor din industria farmaceutica despre care teoria conspiratiei spune ca ne doresc bolnavi ca apoi sa cumparam de la ei medicamente.
Nu stiu in ce context decat secretia de sebum produsa de organism am putut eu sa manipulez cumva ceva folosind niste creme sa le zicem neadecvate dar tot ce este posibil, creme acelea nu au fost luate decat la recomandarea medicilor dermatologi, dar se pare ca sunt atat de multi medici dermatologi buni in Romania cum sunt si mecanici auto buni adica 1 la 1 milion.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Simpatic):

Da, o groaza au pretentii ca n-au salarii bune, dar au si o competenta de dau pe dinafara. Unul era sa ma opereze degeaba de apendicita mai demult cand aveam 14-15 ani. Gen se uita la tine de cum ai intrat pe usa si stie ce ai. Genial. Nu. Deloc.

| Simpatic a răspuns:

Cu ce scop? am scris mai sus care sunt efectele benefice ale sotret cat si efectele adeverse!

| LoveSleep a răspuns:

Știu pe cineva care a fost exact în situația ta. Cu roaccutane cu tot. Cumva am habar despre ce vorbești.

Și totuși, vorbești prostii.
Ai citit la început ce promite acest medicament și care sunt efectele adverse ale lui și tot l-ai luat. Acum, când ești bine-mersi fără coșuri, o dai pe aia cu "greșeala vieții mele". Învață că lucrurile au repercursiuni și doar un om slab se plânge de niște consecințe pe care și le-a asumat într-un anumit moment din viața lui.

Și chiar dacă ai avea dreptate într-o anumită măsură, tot e un nonsens ceea ce zici. Dacă am folosi numere, viața ta cu coșuri a fost o depresie de 60%. Acum e de 85% (90% tentative de suicid, 100% mort).
Deci 60% cu coșuri.
80% fără coșuri.
Eu zic că merită.
Cât despre cancer și donatori de ficat...în funcție de cât de mult urăști acneea și cât de mult vrei să riști, cerul e limita.

| Simpatic a răspuns (pentru LoveSleep):

Esti foarte acid in raspuns si nu-mi place, stiam foarte putin la inceput eram un copil mai mare atat tot, nu constientizam ce avea sa se intample.
Cu depresia nu este de joaca, desii unii care sunt bine mersi le vine a rade, celor care nu inteleg si nu empatizeaza cu depresivii le doresc sa aiba ei depresie sa vada pe propria piele cum se manifesta.