Abh
| Abh a întrebat:

Este mai usor sa previi decat sa tratezi si totusi, multi dintre noi nu fac asta, ghidandu-se dupa principiul " mie nu mi se poate intampla". De ce?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din lipsa de educatie si informare, neglijenta si usurinta, se pare ca unii nu pot invata din exemplul altora (unii chiar nu vor sa invete). De altfel exista unii care nu invata nici din cele ce li s-au intamplat lor, fac aceleasi greseli mereu, totdeauna dau vina pe altii, depinde de firea si educatia fiecaruia. Numai bine!

11 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Simplu - inconstienta!

| katala a răspuns:

Tocmai ai raspuns la intrebare : toti cred ca lor nu li se poate intampla!

| missbee a răspuns:

Inconştienţă.
Educaţie proastă primită din familie.
Caracter delăsător, apatic.

Pe scurt, sunt cele 3 mai probleme.

| Vizitiul a răspuns:

Confortul si indolenta sunt prea mari pentru a fi depasite. Ceea ce ma pune pe ganduri este comerciala intrebare pe care si-o pune individul in momentul in care se loveste cu capul, si anume:'Doamne, dar cu ce am gresit sa patesc eu toate astea?"
Niste neganditi, dom'le...

| marrr a răspuns:

Ca ne e greu sa ne gandim ca ni s-ar putea intampla, desi si cei carora li se intampla sunt tot oameni, ca si noi. Ar trebui sa invatam din experientele altora. Nu ne-om gandi acum toata viata ca vom avea asa ceva, dar ne ferim cum trebuie si daca dam vreun semn mai bine consultam medicul decat sa rabdam pana in ultimul moment.
Am sa spun un lucru care m-a convins ca speranta exista chiar si la un om cu o boala precum cancerul, si anume: "Dumnezeu nu incearca pe oricine.". Imi da forta in tot ceea ce fachappy

| 80Cris a răspuns:

Pentru ca nu avem o cultura in acest sens. Noi nu am fost invatati de mici ca uite, e bine sa mergi periodic acolo si acolo, e bine sa-ti faci periodic anumite analize...Trebuie sa mai evoluam un pic si putem face asta numai si numai invatandu-ne copii ca asa este mai bine, sa previi decat sa tratezi!

| dhraqull a răspuns:

Comoditate, ignoranta si lene.Toti cred ca lor nu li se poate intampla asa ceva, si daca li se intampla e vina sistemului.

| NuAmHabar a răspuns:

Pentru ca pana nu ti se intampla nu crezi, abia atunci cand ti se intampla iti dai seama ca e mai bine sa previi decat sa vindeci, din oacate se intampla la bolile grave.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oamenii nu au toti cunostintele medicale necesare. Nu-i toata lumea asistenta ca tine. Iar principiul enuntat functioneaza 100%. Te bronzezi desi stii ca poti face cancer de piele, de exemplu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa previi este mult mai usor. exact ca si cu tratatul unui efect cand iei pastile de o durere tu tratezi efectul nu si cauza! Trebuie gasita cauza mai intai.
Eu zic ca trebuie sa prevenim bolile sa ne ferim de ele, sa nu le lasam sa se instaleze.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deoarece lumea in ziua de azi nu se mai ghindeşte la sanatate ci doar la bani şi bogatii de aia omul plecind prin strainatate pentru a face bani poate capata diferite boli afectioase.persoanele care sunt pe loc acasa dar tot muncind nu au nici ei timp de sanatate deoarece ei aceasta nu o iau in serios cu timpul le apar diferite boli care nu sunt posibil de vindecat. Asa cum s-a intamplat si la mine am 13 ani mereu m+am deprins ca cind stau asezata pe scaun ma rasucesc cit de tare pot din cauya la aceasta oasele sirii spinerii imi pocnesc cu un sunet adinc citind pe net informatii am aflat ca lumea poate capata cancer prin astfel de fapt de aceea m+am desprins de aceasta ocupatii prosteasca de aceea as da un sfat aveti grija de sanatatea dumnevoastre