anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este necesar să am 18 ani pentru a scăpa de o aluniță în mod chirurgical? Am văzut că există mai multe feluri de operații și nu am găsit niciun site unde să scrie pentru care dintre operații este necesar să am 18 ani. Este vorba despre o aluniță plată, deci nu iese în relief sau ceva, dar este destul de mare în diametru și mă deranjează. Am oricum multe alunițe pe tot corpul, și cred că este ceva genetic, pentru că și părinții mei au. Are rost să mă duc la un dermatolog chiar dacă nu mă pot opera?

Dau fundă. Mulțumesc anticipat happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu conteaza varsta, daca dermatologul considera ca alunita trebuie scoasa, o va scoate indiferent de varsta. Si tot asa, indiferent de varsta, nu te va opera daca nu considera el ca trebuie scoasa. Trebuie insa sa stii ca iti va ramane o cicatrice cam la fel de mare ca alunita

| Violleta2022 a răspuns:

Poti avea operatia si inainte de 18 ani, dar parintii tai trebuie sa mearga si sa semneze actele pentru tine.
Pana la 18 ani esti considerata minora, parintii tai fiind tutorii tai, si cei care decid pentru tine.
Mergi cu mama la un dermatolog si vei afla mai multe acolo.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu cred că este necesar. Ştiu o fată care şi-a scos o aluniţă pe la 16 ani.Dar cel mai bine mergi la doctorul dermatolog, pentru că oricum va fi nevoie să ţi le analizeze.

| CLCQ a răspuns:

Nu este necesar sa ai 18 ani. Iti recomand o vizita la un dermatolog, el poate hotari cand si cum, mai ales ca cel mai probabil alunita, dupa excizie, va fi trimisa la un examen patologic. Daca ai mai multe este absolut necesar un consult dermatologic. Si atentie la expunerea la soare, se pot mari foarte repede si ai putea avea probleme.

| Noname73 a răspuns:

Da, operatiile chirurgicale incep de la varsta de 18 ani, dar ai putea s-o ascunzi cu machiaj de culoarea pielii.