Posibil... daca sta prea aproape de televizor... La varsta asta nici nu ar trebui lasat in fata televizorului!
Oricum, pentru orice eventualitate mergi la un oftalmolog! Dar nu-l mai lasa sa se uite la televizor! Nu e nociv doar pentru ochi, desi nu cred ca asta ar fi cauza clipitului des, ci si pentru dezvoltarea sa psihica. Televizorul nu educa..., dimpotriva!
Da, se poate. Un copil de doi ani nu are voie mai mult de 10-12 minute pe zi la TV si nu prea aproape. trebuie dus la oftalmolog fiindca ar putea sa aiba alta problema sau ar putea ca deja televizorul sa-i fi afectat vederea.
Intradevar televizorul provoaca foarte multe probleme copiilor mici, incep prin anumite ticuri, dependenta de tv, si de ce sa nu spunem acele scene violente care intr-un fel sau altul le da impulsuri si lor de-a face si de-a zice ca ei. Ce trebuie sa faci este sa incerci sa pastreze o distanta cit mai mare potrivita pentru el, daca vezi ca acest tic nu dispare, consulta un medic oftalmolog, mai bine sa fii linistita decit sa ajungi sa ai schimbi ochelarii periodic.Succes.
Subscriu raspunsului inteligent si la obiect dat de Alessa, la care fac unele completari:
1. Distanta minima de vizionare a unui televizor obisnuit, color (cu tub electronic) sau plasma este de 8 ori diagonala ecranului! Deci, un televizor cu diagonala obisnuita de 50 cm se va viziona de la distanta de 4 metrii. Valabil si pentru adulti!
2. Distanta minima de vizionare la un televizor cu LCD (cristal lichid) este de 2 ori diagonala ecranului.
Nerespectarea acestor distante duce inevitabil la slabirea ochilor!
De asemenea, daca culorile sunt prea tari sau ne-echilibrate corect (ne-naturale), vizionarea poate produce tulburari ale sistemului nervos, de exemplu dureri de cap, ameteli, etc!
Cineva ma intreba ce am facut...nu il mai las seara la televizor, dimineata sta in jur de o ora cu aproximatie. Am schimbat culorile la tv si il tin la distanta de el. Nu mai clipeste des si nu i se mai inrosesc ochii. Cat despre emisiunile ce le vizioneaza..nu au cum sa-i faca rau..sunt doar emisiuni educative (animalute si pasari+ melodii copii)singurul rau este cel al privitului la tv.