anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este posibil să am autism? Când sunt într-o ceartă cu cineva îmi spune ori că am autism, ori handicap de gradul 3. Vreau să știu care sunt semnele să știu dacă e așa.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Cred ca pentru asta trebuie sa vorbești cu un medic.
Îți faci programare la un psiholog/psihiatru și asa vei afla.
De unde vrei sa știm noi?

| mihaicelsfant a răspuns:

Nu te lua dupa toti prosti

| Manticora a răspuns:

Ce prostie. Autistii arata normal. Doar cand au o forma severa si sunt nonverbali arata ciudat pentru ca se uita in gol si nefolosind gura la nimic se deformeaza sau stau cu ea nefiresc de deschisa. Oamenii nu sunt autisti doar pentru ca sunt urati

| Manticora a răspuns:

Toti spun chestii de genul asta cand se cearta, le iei prea personal.
Varul meu e autist, a fost diagnosticat pentru ca:
- nu face contact vizual
- nu intelege sarcasmul, umorul sau cum sa se poarte in societate mereu e prea sincer sau spune lucruri foarte ciudate pentru ca nu intelege cum sunt percepute de altii, nu intelege cand i se dau indicatii simple, nu intelege din prima ce zici
- mananca aceleasi mancaruri de ani de zile, nu vrea sa incerce nimic nou de frica de texturi, daca nu mananca ce stie el ca sigur ii place e in stare sa faca foamea
- are obsesii multe si miscari pe care le repeta

Pare un om foarte normal pana vorbesti mai mult cu el si vezi ca e putin deconectat, nu se uita unde ii arati, nu are nicio reactie la glume, repeta aceleasi povesti.

Esti autist e cea mai imbecila insulta. Bazata pe neinformare.
Autismul se numeste SPECTRU cu un motiv si majoritatea autistilor sunt functionali, cazurile severe sunt NONVERBALE, nu poate sa se certe nimeni cu ei.