| 1985 a întrebat:

Este posibila tratarea definitiva a ovarelor polichistice fara a apela la interventiile chirurgicale? sau stie cineva vreun tratament in afara de anticonceptionale? va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| bordeiuta a răspuns:

Nu stiu daca tratarea definitiva se poate, insa daca au dimensiuni pana in 5 cm se pot trata cu pastile.Eu,de exemplu am av problema si acum iau Lutenyl pentru a nu-mi aparea din nou.Nu stiu daca anticonceptionalele sunt bune pentru tratarea ovarelor, pentru mine nu sunt bune.Consulta un dr si succes!

4 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Medicul ginicolog, poate sa-ti prescrie si un tratament cu antibiotice, care se face pe o durata de minimum 6 luni, conform prescriptiei acestuia, dupa care trebuie sa mergi din nou la control. In cazul in care chisturile nu au disparut, nu ai de ales, trebuie sa te operezi. Iti spun acest lucru pentru ca si eu am fost in situatia ta, am mai amanat operatia cu cca 1 an, in urma tratamentului cu antibiotice dar, pana la urma, a fost tot caz chirurgical. Opinia mea este ca sa asculti sfatul medicului, daca ti-a recomandat sa te operezi, pentru a vedea si de ce natura sunt acele chisturi, deoarece cu prilejul operatiei se face si biopsia si atunci nu exista riscul de a fi ceva mai grav in starea ta de sanatate. Eu acum ma simt bine si de atunci au trecut cca 25 de ani.
Eu iti doresc curaj si multa sanatate.

| macarale a răspuns:

Tratamentul pentru ovare polichistice ESTE cu anticonceptionale. poti sa obtii o parere si de la un alt medic daca vrei, dar daca ti s-a recomandat o interventie chirurgicala, eu zic sa nu o amani. nu vad la ce ar fi utile antibioticele...

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Dupa 6-12 luni de anticonceptionale cu mult estrogen (gen Diane35) chisturile vor disparea si, cel mai probabil, nu vor mai recidiva.

| kitiku a răspuns:

Antibioticele sunt pentru infectii. chisturile nu sunt infectii. sunt niste vezicule cu lichid, sa zicem. un ginecolog e cel mai in masura sa-ti spuna. de obicei se trateaza cu diane sau yasmin