| Rossalie955 a întrebat:

Este prima mea intrebare aici, pe TPU, in general nu apelez la siteuri, pentru astfel de raspunsuri, dar am vazut ca multe intrebari primesc raspunsuri care chiar sunt folositoare.Cum sa incep...
Am 15 ani, prima data cand am avut menstruatie a fost la 14 ani.Nu am avut pana acum nici un fel de contact sexual, insa luna aceasta menstruatia mi-a intarziat 3 saptamani si jumatate.Niciodata nu mi-a mai intarziat atat de mult, s-a mai intamplat de vreo 2 ori dar a durat doar maxim o saptamana acea "intarziere" in care am avut crampe.Am inteles ca in primii 2 ani, nu este regulata, insa de fiecare data cand mi se intampla, ma doare burta inainte, dar luna aceasta nu m-a durut absolut deloc... Bineinteles ca voi merge la medic, dar as dori niste pareri si din partea voastra, ce mi se intampla? multumesc anticipat(funda).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Anne006 a răspuns:

Pana la 18 ani chiar nu o sa ti se regleze crede-ma... asta spun multi doctori si multe fete. Factorii externi |( poluarea, mediul, agitatia ) adaugati stresului, supararilor fac in asa fel incat sa-ti intarzie. Crede-ma am avut problema asta si 2 luni. Este normal. U stai linistita, iar daca trece o perioada luuuunga du-te la doctor >big grin

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Esti inca mica si la inceput. Nu se intampla nimic deosebit, dereglari specifice varstei. daca mai apare o intarziere atat de mare, e cazul sa mergi sa faci o ecografie de ovare.

| Esperança a răspuns:

La varsta ta e normal sa ai dereglari hormonale.
O alta cauza ar putea fi alimentatia incorecta, stresul, unele medicamente sau poate ai racit.
Iata aici cateva motive pentru care intarzie menstruatia.

http://www.csid.ro/......a-4044233/

http://www.contraboli.ro/de-ce-intarzie-menstruatia/
dar o vizita la medic nu ar strica.
Sanatate!