Daca ii iei/cumperi direct de la fabrica, da. Din magazin, nu, pentru ca nu stii cine a umblat cu mana pe ei, daca s-a spalat pe maini, daca a purtat manusi, etc. Daca deschizi un curs de microbiologie si vezi cate bacterii poti inghiti dintr-o "gluma" din asta, nu mai mananci crevursti nefierti, never, ever. Oricum, ii poti doar opari/fierbe doar cateva minute, nu este nevoie sa-i fierbi. Pofta mare!
Crenvustiul este un produs realizat din carne separată mecanic şi o serie întreagă de aditivi alimentari. Au în compoziţie carne separata mecanic, apă, amidon din cartofi, proteină vegetală din soia, proteină din lapte, fibră vegetală, sare iodată, condimente, extract de condimente, stabilizatori: polifosfaţi E 452, dextroză, antioxidant: vitamina C (acid ascorbic E 300), potenţiator de aromă: glutamat monosodic E 621, substanţe de reglare a acidităţii: glucono-deltă-lactonă E 575, aromă fum, conservant: nitrit de sodiu E 250), saramură 32, 5% (apă, sare iodată, condimente, antioxidant: nitrit de sodiu E 250, benzoat de sodiu E 211). Valorile nutriţionale medii pentru 100 de grame produs sînt următoarele: valoarea energetică 653 kj/156 kcal, proteine 14, 0 g, lipide 9, 6 g, glucide 3, 5 g. Nu cred ca mai vrei sa mananci crenvusti nefierti.
Crenvustii contin in cea mai mare parte MDM, adica, tocatura de oase, tendoane, pielite, grasime ( tot ce e mai rau din carcasa de pasare dupa ce se ia carnea), sunt plini de bacterii care ne pot imbolnavi grav. Salmonella, raspunzatoare de toxiinfectii alimentare si campilobacter, o bacterie care favorizeaza cancerul de stomac, stau la suprafata carcasei de pasare, pe piele. In momentul in care carcasa este tocata, bacteriile se amesteca in toata masa produsului, care, chiar daca mai este preparat termic, ramane infectat pana la consumul propriu-zis.
Nu stiu de unde te documentezi u dar...
Sursa : http://biancabibiri.wordpress.com/2011/01/17/stii-ce-mananci/
Ps: Nu cred ca este mare diferenta...
Pofta buna! [iti va trebui;))]
Crenvustii se obtin din carne tocata la care se adauga aditivi si se preseaza, prin fierbere se distrug eventualele baterii cu care ar putea fii contaminata carnea in procesul de fabricare. prin fierbere riscul contaminarii cu aceste specii (salmonela, shigella, camphylobacter, escherichia colii, stafilococ, etc)scade f. mult.
Nu estre nicio problema, insa este bine sa-i fierbi, pentru a disparea eventualele impuritati pe care le-ar putea avea. Eu de obicei ii mananc tot timpul fierti, imi plac mult mai mult
Nu are nimic. E in plus mai rapid! Pana ii fierbi astepti foarte mult.Deci sunt ok sa ii mananci nefierti.
Nu prea stiu, dar crenvurstii pot dăuna sănătătii, produc boala bruceloza care este destul de grava, eu una nu ma prea omor dp crenvurstii :p.vezi mai mult pe net
Cred ca e mai sanatos sa fie fierti. In general carnea e bine sa fie fiarta, caci e mai periculoasa. Doar legumele nu trebuie.
XxPANDAMANxX întreabă:
XxPANDAMANxX întreabă: