| Madytzzzzuuuuuu a întrebat:

Esti pastile ceva ca sa nu te mai balonezi sau tratament? sa nu incepeti sa imi spuneti ca beau acidulat si manac pajit sau eu mai stiu ce fac...laughing ca nu e adev. fundita. mersi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alinutza83 a răspuns:

Poti incerca cu iaurt Activia, si asa ii fac producatorii reclama la toate televiziunile! Si in plus macar stii ca nu poate sa iti faca rau (atentie vezi sa nu fii alergica la lactate si sa nu suferi de intoleranta la lactoza.) DAca nu exista ceaiuri care te pot scapa de senzatia neplacuta de balonare. Enumar cateva in cele ce urmeaza. Decizia iti apartine in totalitate in ceea ce priveste remediu pe care il vei utiliza.
Coada şoricelului
Ceaiul din coada şoricelului este foarte recomandat în cazul în care simţi că eşti balonată. Se pun două linguri de flori uscate de coada şoricelului intr-o cană cu apă fiartă. Se bea de trei ori pe zi, după fiecare masă câte o cană. Să bei ceaiul cât este încă călduţ.

Anghinare
Acest ceai este un bun antiseptic care te ajută la relaxarea muşchilor abdomenului şi te ajută să scapi şi de senzaţia de balonare. ceaiul se prepară dintr-o lingură de palnte la o cană de apă fiartă şi se bea două căni pe zi, una înaintea mesei de prânz şi cealaltă înainte de cină.

Mărarul
Ceaiul din mărar este recomandat mai ales in cazul enterocolitelor, al indigestiilor şi al balonărilor. Se pune o linguriţă de plantă intr-o cană cu apă clocotită şi se lasă acoperită cam 20 minute, după care se bea încet sorbind două sau trei căni pe zi pe care îl poţi îndulci şi cu miere.

Păpădia
Şi păpădia este un tratament foarte bun pentru balonare. Se pune 200 ml de apă fiartă la trei linguri de păpădie şi se lasă acoperit 20 de minute. Din acest ceai bei în fiecare zi câte patru căni.

Cimbrul
Cimbrul nu ajută doar la banlonări ce combate şi durerile abdominale şi uşurează digestia. O cană din acest ceai poate face minuni.se pun două linguriţe de cimbru in 250 ml de apă se se fierbe aproximativ 10 minute.Acest ceai se bea seara înainte de culcare.

Anasonul
Ceaiul din acestă palantă trebuie consumat imediat după preparare fiindcă după ce se răceşte îşi pierde proprietăţile.Acest ceai se prepară dintr-o lingură de seminţe de anason la 100 ml de apă fiartă şi se ţine coperit circa 10 minute după care se bea. E bine să îl bei de trei ori pe zi cu jumătate de oră înaintea fiecărei mese.

Muşeţelui
Acest ceai este recomandat de băut înainte de culcare. Are efecte relaxante, calmează sistemul nervos, linişteşte problemele gastrointestinale, combate balonarea şi reduce crampele abdominale.Se prepară sub formă de infuzie.

Menta
Acest ceai relaxează muşchii, ajută organismul să scape de gaze şi reduce durerile abdominale.Ser pun 3 linguri de frunze de mentă în 150 ml de apă fiartă şi las-o acoperită 10 minute. Bea sorbint pe parcursul zilei.

Busuiocul
Are proprietăţi de stimulare a digestie, combate spasmele intestinale şi senzaţia de balonare. Această plantă este bogată în vitamina a şi vitamina c, dar şi în calciu şi fier.Acest ceai se bea de trei ori pe zi câte o cană după fiecare masă principală.

3 răspunsuri:
| ion2015 a răspuns:

Digest duo, dar degeaba daca nu ti un regim continua ca prajelile si sucuri acidulate si sa vezi probleme colon iritabil, gastrita ai sa vezi

| fabiola a răspuns:

Dicarbocalm si evita sa mai consumi alimentele care ti-au produs balonare!