Poti incepe prin a autoriza orezul usor aromati-zat si indulcit, fiert dupa una din metodele descrise de noi anterior. Pastele fainoase se vor servi bine fierte si cu putin unt proaspat deasupra. Feculentele vor fi admise numai bine trecute prin sita.
Vom trece repede apoi la administrarea de carne alba de pasare si peste proaspat si mai apoi la carnea de ta. Carnea se admite numai la gratar, bine fripta sau fiarta in supa si fara grasime. Pestele alb va fi admis tot numai la gratar sau fiert, cu putin untdelemn si lamaie.
O alta mancare preparata cu came si bine tolerata de diareic este piftia de came, care poate fi de carne de pasare sau de ta: se fierbe un kilogram de came 4-5 ore in sir cu un kg de cartofi taiati bucatele, cu 2-3 cepe, cu putin patrunjel si marar si sare. Dupa aceste ore de fierbere se strecoara zeama; pentru a se clarifica si a obtine o gelatina frumoasa, adaugam si un albus de ou bine batut. Se lasa la rece si se serveste apoi fara a se mai incalzi.
Legumele verzi sunt in general foarte indigeste. Le vom admite numai sub forma de supe de legume si numai bine fierte si trecute prin sita. Vom trece apoi la piureuri de spanac, mergand mai departe catre regimul normal, adaugand la alimentatie si substantele recunoscute antidiareice, cum este cacaoa, de exemplu, care contine fanin precum si pelteaua de gutui.sau mere.
Unii\" bolna suporta foarte bine laptele, dar numai laptele smantanit putem sa-l incercam. Kefirul este in dieta diareicilor superior iaurtului.
Ouale pot fi de multe ori bine suportate si le putem admite cu conditia esentiala de a fi proaspete.
lata un exemplu de lista de mancare pentru o zL din cele admise unui diareic:
Dimineata, o cacao cu apa sau o infuzie de menta sau o crema de orez, 2-3 biscuiti si o prajitura cu peltea de gutui sau de coacaze.
La amiaza, un bulion de piureu de legume foarte bine fiert, cu un varf de cutit de unt proaspat, in momentul cand este sert, un peste fript la gratar sau rasol, sau o bucatica de piept de pasare rece fara piele; o far*-
furie cu macaroane fierte in apa cu foarte putin unt proaspat deasupra sau o farfurie cu boabe de orez fierte, o prajitura uscata sau o portie de peltea de gutui.
La ora 4 un pahar de kefir sau o supa de legume.
Poti sa bei si de sunatoare ca e calmant, te linisteste...siceaiul de ghimbir este f bun ca sa iti revii si taie greata
E buna si apa dar daca bei multa s-ar putea sa iti mareasca senzatia de greata.
Bună.
Și care a fost cauza de ai vomitat?
Să nu fie nici în sânge dar nici arsă rău, să fie bine pătrunsă și fără condimente!
Sănătate!
Pa, pa.
20thoughts întreabă:
anonim_4396 întreabă: