| Aoxkajcjw a întrebat:

Eu am cred ca piatra pe dinte si cand respir pe gura ma cam doare, oare o fi grav? Si cam cat ar costa (in general)asta la medic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Durere la aer rece sau la dulce e semn clar de carie. Medicul iți spune cât e de mare și implicit cât costă, după ce ți se uită in guriță

| Aoxkajcjw explică (pentru sierra1):

Pai ma doare la partra de jos la dintii din fata nu vad nici o gaurica vad doar ceva alb care s-a pus pe dinte.

| sierra1 a răspuns (pentru Aoxkajcjw):

Medicul iți spune după ce ți se uită in guriță

| anonimg a răspuns:

Un detartraj costă în jur de 200-300 lei. Poate fi și mai puțin dacă îi vei cere stomatologului să îți facă detartraj doar pe dinții de jos care sunt afectați de tartru.
Trebuie să mergi neapărat pentru că gingia afectata de tartru nu va mai reveni înapoi, și va duce la complicații mai grave.

| Aoxkajcjw explică (pentru anonimg):

Ce inseamna detratraj?

| anonimg a răspuns (pentru Aoxkajcjw):

Detartrajul este procedeul de indepartare a tartrului (pietrei) de pe dinti.
Chiar sunt curios cat costa si prin alte parti.
Cand te duci la stomatolog, ii spui problema pe care o ai, si il rogi sa iti spuna cu aproximatie cat te costa. Apoi vii si ne spui si noua.

| Aoxkajcjw explică:

O sa vb eu cu doctoru sa vad ce si cum ..nu stau ff bine cu banii si na.