| LadyBy a întrebat:

Eu am o faringita cronica de la care recesc mai des decat lunar.Sunt foarte sensibila. Ce tratament naturist as putea sa iau sa-mi interesc imunitatea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| s4a a răspuns:

Faringita cronica de cauza ne-bacteriana, datorata afectarii mucoasei faringiene, se vindeca destul de greu. In primul rand, igiena orala este foarte importanta. Clateste-ti gura cu apa si sare dupa mesele principale si inainte de culcare. Trebuie sa eviti alcoolul, fumatul, condimentele, lichidele foarte reci sau foarte fierbinti si alte substante care pot irita mucoasa faringelui. Atentie la toate produsele care contin alcool: utilizarea anumitor ape de gura sau administrarea unor tincturi nediluate pot agrava degradarea mucoasei. Iti recomand inhalatii cu apa si sare (1 lingurita la o cana de apa), Aloe Vera, Retinol (vitamina A) si Echinaceea pentru intarirea sistemului imunitar.

2 răspunsuri:
| Lorien_2084 a răspuns:

Pentru imunitate: echinaceea, usturoi (exista capsule), propolis, laptisor de matca, ginseng, gheara-matei.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La mine functioneaza sportul, dieta bogata in fructe, legume si lactate si abtinerea de la mancare fast-food, dulciuri cumparate si sucuri. Doar ca are efect daca ma tin macar 3-4 luni de chestia asta.