Pe ce suprafata alergi? Posibil sa fie din cauza terenului, daca e accidentat, posibil sa ai tu o problema la genunchi sau, poate, e greutatea prea mare pusa pe el. Tin minte ca si eu aveam asemenea dureri cand faceam ture de teren si nu stiam de ce. Mi-a spus cineva teoria asta si mi s-a parut destul de plauzibila. Sincer, acum, dupa ce am slabit 30kg, nu mai am nicio durere.
Te mai intreb si altceva: de fiecare data te doare? Daca da, s-ar putea sa fie nevoie de o vizita la doctor. Daca nu doresti asta, o varianta ar fi sa pui o genunchiera. In orice caz, continua sa alergi, e foarte sanatos si placut.
La înălțimea și vârsta pe care o ai ești supraponderal. Greutatea corpului solicita foarte tare articulațiile și de aici apar durerile. Alergarea, mai ales pe suprafața dura nu îți este indicata. Trebuie mai întâi să slăbești dar fără jogging. Încearcă spinning sau bazin. Sunt multe variante de efort cardio fara sa alergi. Trebuie mai întâi să scapi de vreo 10 kg, după care te poți apuca de alergare.
anonim_4396 întreabă: