| qieiqpalz a întrebat:

Eu am observat ca dupa ce alerg, ma doare genunchiul stang. Am 178cm 88 kg 17 ani.
Mie imi place sa alerg (nu alerg mult dar alerg ) si nu alerg pentru slabit, alerg pentru ca dupa ma simt bine si e sanatos. Eu alerg de 2 zile si de fiecare data ma doare, ce fac? Fac pauza sau pot sa imi pun o de aia care sa imi tina genunchiul strans?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Pe ce suprafata alergi? Posibil sa fie din cauza terenului, daca e accidentat, posibil sa ai tu o problema la genunchi sau, poate, e greutatea prea mare pusa pe el. Tin minte ca si eu aveam asemenea dureri cand faceam ture de teren si nu stiam de ce. Mi-a spus cineva teoria asta si mi s-a parut destul de plauzibila. Sincer, acum, dupa ce am slabit 30kg, nu mai am nicio durere.
Te mai intreb si altceva: de fiecare data te doare? Daca da, s-ar putea sa fie nevoie de o vizita la doctor. Daca nu doresti asta, o varianta ar fi sa pui o genunchiera. In orice caz, continua sa alergi, e foarte sanatos si placut.

| qieiqpalz explică (pentru AFR81):

Alerg de 2 zile in ambele m.a durut vad maine cum e si iti zic eu nu vr sa merg la medic medicu sigur va zice sa imi iau o creme pentru dureri etc si ma va pune la plata :/ mai bine folosesc am eu un bandaj lung special pentru chestiile d egenu de vreo 1 m il leg si sper sa fir bine.

| qieiqpalz explică (pentru AFR81):

Pe ciment scuze

| Quassaar a răspuns:

La înălțimea și vârsta pe care o ai ești supraponderal. Greutatea corpului solicita foarte tare articulațiile și de aici apar durerile. Alergarea, mai ales pe suprafața dura nu îți este indicata. Trebuie mai întâi să slăbești dar fără jogging. Încearcă spinning sau bazin. Sunt multe variante de efort cardio fara sa alergi. Trebuie mai întâi să scapi de vreo 10 kg, după care te poți apuca de alergare.

| qieiqpalz explică (pentru Quassaar):

Ma descurc...am mai slabit 15kg stiu ca sunt supraponderal dar aveam de cand sa slabesc din ianuarie pana prin aprilie cel putin 10 kg (bine eu voiam sa ajung la 70 )

| Quassaar a răspuns (pentru qieiqpalz):

Felicitări pentru ce ți-ai propus și ai realizat până acum. Ai o vârstă care-ți permite să atingi obiectivul. Succes!

| Băeţica_Mihaela_I._1998 a răspuns:

Buna! Mergi la un control. Eu am avut ruptura de menisc.