| marianamay a întrebat:

Eu beau 2 litri de apa pe zi de la robinet.Asa este recomandat, apa are un gust ingrozitor. Daca o fierb intai si apoi o pun la frigider ca sa o pot bea cat de cat rece o sa fie mai sanatoasa?
Ce as putea face ca sa nu mai aiba gustul ala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| stlucian a răspuns:

Prin fierbere dispar toti microbii deci e de bine dar clorul introdus ramane, de acolo gustul acela.Pentru a nu da bani zilnic pe apa plata recomand un purificator de apa daca nu ai alta solutie care se ataseaza la robinet.E drept ca are consumabile(filtre) dar totusi e un pas pentru a indeparta gustul neplacut.
O alta varianta cred eu mai ieftina dupa fierbere/racire cateva picaturi de lamaie fara a exagera va diminua gustul uneori de mal/clor.

P.S. Am avut momente cand la chiuveta apa era ca laptele si de aceea nu o mai folosesc pentru baut.Mam axat pe sifon (cui place)pentru ca am un distribuitor in apropiere.

Dar treaba cu minim 2L pe zi cred ca e o mare si gogonata prostie!
Daca corpul tau se va obisnui cu aceasta cantitate ce vei face cand nu o ai? Sa zicem intr-o excursie.Cari mai multa apa decat e necesar unui corp normal? NU LUA IN SEAMA PAREREA PERSONALA!

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ori apa plata ori fix asa cum spui tu, adica fiarta. Nu mai bea de la robinet ca e plina de toate nebuniile din lume

| al3xander a răspuns:

Prin fierberea apei unele bacterii sunt omorate si este mai curata insa sunt si unele bacterii rezistente la fierbere. problema ar mai fi ca apa de la robinet in primul rand contine oxizi de fier (rugina), metale grele (cancerigene) de la tevi (cadmiu, plumb etc.) si desigur si impuritati (pamant, nisip etc.) care nu raman chiar daca apa este fiarta. gustul este de la aceste impuritati, apa curata este incolora si inodora (fara miros). apa de la robinet cand pleaca de la statia de epurare este curata insa pana cand ajunge la tine la robinet devine execrabila. iti recomand totusi apa minerala sau apa plata imbuteliata.
PS: da sunt recomandati 2 litri de apa insa depinde adica vara logic ca bei mai multa si iarna mai putina, recomandat este sa bei cand iti este sete. iti dai seama ca bei destula apa cand urina este incolora. cu cat este mai incolora, cu atat esti mai bine hidratata.

| SimonaCristina a răspuns:

Pune zeama de lamaie, dar cel mai bine bea apa plata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai ce face zic eu... Mai bine ti-ai cumpara apa plata e mai sanatoasa, apa de la robinet cine stie cate bacterii are...

| Madayna a răspuns:

Nu stiu cum poti sa bei apa de la robinet, cumpara-ti apa plata la bidon de 5 litri, este mai sanatoasa si mai economic decat daca ti-ai cumpara o sticla de 2 litri pe zi.

| manuel72 a răspuns:

Cumpara apa plata.Numai la gandul de a bea apa de la robinet mi se face pielea de gaina.

| giony54 a răspuns:

Nu este bine sa bei apa de la robinet pebtru ca are tot felul de bacterii care sunt pe teava pe care vine si de unde vine, este o solutie sa bei apa plata cu ph peste 8 in care pui putina zeama de lamaie si ii schimba gustul.Informeaza-te de unde vine apa de robinet, ca daca esti din Bucuresti bei apa din lac si nu prea este curata cu tot clorul lor si ala periculos, daca nu ai de ales fierbe-o lasa-o sa se raceasca si pune helas si poti sa o bei, dar in nici un caz de la frigider, apa de baut trebuie sa fie la temperatura corpului.

| Cr1st1ii a răspuns:

Daca ai vecini care au vreo pompa forata in pamant incearca sa le ceri apa, este mult mai sanatoasa.

| Dafii a răspuns:

Îţi explic în MP.
E ceva de scris nu glumă.

| Magical a răspuns:

Pai cum ai spus si tu, trebuie sa o fierbi iar apoi sa o lesi sa se raceasca fiindca atunci cand apa fierbe din ea dispar toti microbii si apa este mai sanatoasa si mai buna

| Grigoirc a răspuns (pentru Magical):

Nu e vorba de microbi, are un mare surplus de clor pentru distrugerea microbilor dar ce iti poate dauna este nisipul fibrele de nisip care in timp se depun pe rinichi... dupa ce fierbi 2 l de apa uitate pe fudul vasului sa vezi! Bafta!

| Grigoirc a răspuns:

E ok sa bei 2L dar iti recomand sa cumperi de la magazin apa plata la bidoanele acelea de 5L eu asa fac e mult mai ok si mai sanatos asta ca sfat happy iar ca raspuns ce ai putea face cu gustul nu prea ai ce asta e Romania happy