| ramona369 a întrebat:

Eu caut ceva mai aparte, mai greu de gasit. Si e vorba de cunoasterea veche, a bunicilor nostri care nu erau prosti deloc. Legat de sanatate, ei nu se duceau la spital sau farmacie, dar stiau sa vindece, este cunoscut cum s-a vindecat Nadia Comaneci, cand medicii au fost neputinciosi. Eu caut pentru cineva care nu are nimic fizic, dar totusi are dureri si suferinta, o astfel de femeie in varsta, de pe la sat, cu cunoastere. Deochiul, de exemplu, cu un descantec, iti luau toata starea de rau. Nu ma refer la cele care foloseau cunoasterea in sens negativ, dimpotriva la cele care stiau sa anihileze programul. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cine are suferinte sentimentale / psihice trebuie sa mearga la psiholog nu la descantec. Sa fim seriosi, totusi e anul 2023. Inteleg ca Romania a iesit pe ultimul loc la educatie in UE, dar totusi...

| ReddY25 a răspuns (pentru suntserios):

Aproape 2024

| ramona369 explică (pentru suntserios):

Da, sa fim seriosi, in anul 2023, aproape 2024, cum a remarcat desteptul (desteapta) a ajuns barbatul sa nasca (ca asa spune medicina moderna), sa fie genuri nenumarate si alte si alte modernisme demne de psihopati. Pe care psihologii astia nu-i pot vindeca.

| suntserios a răspuns (pentru ramona369):

Ai vazut barbat sa nasca?

homofobia ta, sau ce frici mai ai tu acolo legat de modernis nu anuleaza si nici nu explica primitivismul in care incerci sa traiesti tu cu descantece si alte nebunii...

si da speranta de viata aproape ca s-a dublat in ultimii 150 ani... de undeva de la varsta de 45 ani pana la 80. Spre mare ta mirare chiar si in ultimii ani speranta de viata a crescut cu 7-8 ani de cand am scapat de comunism si primitivismul pe care incerca sa il impuna cu medicina praf, cu avorturi ilegale, cu lipsa de manxcare de calitate, medicamente si o stiinta aproximativa.

Repet faptul ca tu ai niste fobii legate de orientarea sexuala a unor oameni sau de progresul stiintific nu inseamna ca societatea moderna nu e de 10 ori mai prospera decat cea de care incerci tu sa ne povestesti. Si e mai prospera pentru ca am renuntat la povesti cu descantece, cu medicina facuta dupa ureche si cu frici de nou.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă cauți. o să găsești.

| Holiday a răspuns:

Deochiul, ha?! Jumatate dintre romani sunt inca in Evul Mediu...hee hee

| ramona369 explică (pentru Holiday):

Daca in trecut erau primitivi, va urez acum mult succes cu progresistii. Pofta buna la mancat gandaci, in cusca cu cip in creier (desi creier vad ca nu exista).

| Holiday a răspuns (pentru ramona369):

"Pofta buna la mancat gandaci..."

Mai e mult pana isi va permite romanul sa manance "gandaci". O punguta de chipsuri de greiere de 20g e aproximativ 8 euro in Ungaria. La noi nu am vazut inca pe piata. In alta ordine de idei, au un gust cel putin interesant. De fapt, unde e problema ta?!

"desi creier vad ca nu exista"

Cu asta sunt de acord. Astia ca tine chiar au doar un neuron, si nici ala nu functioneaza bine.

| johnnny123 a răspuns:

Aham...De aia speranța de viață este astăzi dublă față de acum un secol, de câtă "cunoaștere" aveau străbunicii noștri.

| ramona369 explică (pentru johnnny123):

Speranta de viata este azi dubla? Cand multi bunici traiau peste 100 de ani in putere! Cine spune ca azi e dubla? Istoria care zice ca lucrurile marete din trecut s-au facut cu dalta si ciocanul? Ca stramosii erau primitivi? Daca sunt oi acum care cred si nu gandesc!

| ramona369 explică (pentru johnnny123):

Știți că în 1891 erau doar 7 boli? Au fost doar 12 medicamente și toate medicamentele au fost făcute din plante. Iată-ne 130 ani mai târziu: avem 10.000 boli înregistrate legal și se dezvoltă arme pentru războiul împotriva acestor boli.
Cum am reușit să ajungem de la 12 medicamente pe bază de plante la 561.000 medicamente brevetate?
Cuvântul ′′ farmaceutic ′′ provine de la cuvântul grecesc ′′ farmacon′ care înseamnă toxic veninos.

| suntserios a răspuns (pentru ramona369):

Vezi ca ai scris ceva gresit. Cred ca vroiai sa zici de fapt

"1891 erau CUNOSCUTE doar 7 boli?"

| johnnny123 a răspuns (pentru ramona369):

"Cine spune ca speranta de viata este azi dubla?"

Statisticile. Care funcționează pe numere mari, nu pe cazuri punctuale. Deci faptul că în secolul XIX mai exista și câte un om care trăia 100 de ani nu afectează cu nimic statistica.

"Știți că în 1891 erau doar 7 boli? "

Poate vrei să spui că erau mai puține boli CUNOSCUTE și DOCUMENTATE și că multe boli diferite erau grupate sub o denumire generală pentru că erau prea primitivi să le înțeleagă în profunzime și să facă diferența dintre ele.

Cât despre restul afirmațiilor pe care le-ai făcut aici, îmi poți spune când ți-a pus cineva cip în creier, te-a ținut în cușcă și te-a obligat să mănânci gândaci? Observ că astea sunt niște teme recurente în rândul celor care aderă la curentul anti-științific, retrograd și conspiraționist, dar nu cunosc pe nimeni care să fi pățit asta. Tu cunoști?

Și o întrebare suplimentară, ca să clarificăm o dată pentru totdeauna lucrurile:
Dacă ai avea de ales, când ai prefera să trăiești? În secolul XIV, când epidemia de ciumă bubonică a omorât 200 de milioane de oameni (inclusiv între 30% și 50% din populația Europei) sau astăzi?

| Holiday a răspuns (pentru ramona369):

"Cand multi bunici traiau peste 100 de ani in putere!"

Traiau o plua. Daca te duci intr-un cimitir mai vechi si te uiti la mormintele de acum 100-150 de ani, majoritatea sunt morti la 30-50 de ani. Nu mai punem la socoteala faptul ca din puzderia de copii pe care ii faceau aia, nici jumatate nu ajungeau la maturitate.

| carevaescu a răspuns:

Cauți săteancă bătrână sănătoasă cu dureri și suferință... Online nu o vei găsi. Sau cine știe, poate sunt descântari pe zoom. Probabil că e și profitabil.
Mai bine îți pui gândurile în ordine și renunți la asemenea absurdități.
Multă sănătate

| ramona369 explică (pentru carevaescu):

Nici macar nu puteti sa cititi, sa intelegeti un text. Am spus ca pentru cineva fizic sanatos, dar care are dureri... Poate le dati astfel de sfaturi cu renuntarea la absurditati si celor care spun de exemplu ca sunt barbati, dar se identifica femei sau caine!

| carevaescu a răspuns (pentru ramona369):

Dta întrebi acum pe un forum, deci online, ergo "online nu o veti gasi" inseamna ca nici aici cautarea nu va da rod. Te duci frumos in sate si intrebi satenii.
Raman la parerea mea ca aceste descantece sunt in principiu o absurditate, deci ti-am sugerat sa iti gandurile in ordine, pentru ca sunt convins ca o gandire ordonata va fi mai benefică pentru sănătatea ta.

Întrebări similare