| Ada477 a întrebat:

Eu nu mai suport durerile menstruale,o să ziceți că exagerez dar sunt oribile, nu mai mă pot tine pe picioare în ziua aia. Am auzit că dacă îți scoți ovarele scapi și de menstruație. Întrebarea mea este daca este periculos să faci o astfel de operație?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
19 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Scoaterea ovarelor induce menopauza si evident imposibilitatea sa mai ramai vreodata insarcinata si sa ai copii. Tu asta vrei?
Sa imbatranesti prematur si sa nu mai ai copii roi o viata sexuala normala, de fata tanara?
Menstruatia este perfect normala la toate fetele si de la atata lucru, nu moare nimeni!
Tu stii ca suferi de ipohondrie, deci urlii dupa atentie, nu ca ai avea ceva grav.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Imi pare rau sa aud asta, desi... situatia cu durerea menstruala difera de la fata la fata, iar tu aparent ai tras batul cel mic.

Din cate vad, ai numai si numai intrebari despre alte dureri ale corpului tau. Cati ani ai? Pe langa asta, probabil ai stii la ce se rezuma chestia cu operatia pe care tocmai ai spus-o aici, nu? Si ce consecinte ar putea sa aiba dupa.
Sau poate ca nu, ca altfel nu ai fi adus vorba despre asta big grin

Ia pastile sau mergi la un medic sa vezi despre ce este vorba, indiferent de ce durere ai, pentru ca doar cu intrebatul aici... nu o sa rezolvi nimic concret.

Iti urez succes si zile cat mai linistite!

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns:

Nu cred că se poate numi periculos, având in vedere că operațiile au rate de succes de 99.99%.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Orice om care-ți spune că "urli după atenție" în chestiuni atât de serioase să-l bagi în mm că e un gunoi cu picioare.

Nu, nu e normal să ai asemenea dureri și nu e normal să ți se zică că e normal.

Dar sunt slabe șansele să găsești un medic dispus să iti scoată ovarele fiind atât de tânără, așa că mai bine obține un diagnostic prima dată.

Niciodată să nu te mulțumești cu o singură părere. Și medicii greșesc.

| dinaprilie a răspuns:

Nu vrei sa te mai reproduci? Ole!

| Vântulalb a răspuns:

Scapi de Dracu si dai de tat-su!
Scoaterea ovarelor aduce alte probleme, fara solutii de tratament.
Mergi la ginecolog pentru tratament.

| sweetys a răspuns:

Decât sa te gândești la ovare scoase, nu mai bine mergi la un ginecolog și afli care este problema? Durerile de obicei apar în cazuri unor probleme, cum ar fi chisturile, inflamarea ovarelor, blocaj etc.
Întâi vezi cauza și după rezolvă problema.
Sănătate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai luat un nurofen? Poti si o jumate de aspirina dar ai grija

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună
Să știi că te înțeleg perfect. Am 18 ani și am menstruație de 7 ani dar niciodată nu am avut ciclul regulat iar durerile, la fel ca la tine, sunt îngrozitoare, mai ales în prima zi. Sfatul meu este să faci o baie fierbinte sau să pui sticle cu apă fierbinte pe burtă pe spate sau unde te mai doare. Te vor ajuta foarte mult. Și du-te neapărat la ginecolog. Spune-i că ai dureri insuportabile și să te ajute să scapi de ele. Să îți scoți ovarele va însemna din start că nu vei face copii. Ovarele sunt singurele de care este nevoie neapărat pentru a produce un copil (spermatozoizi se pot lua din bănci de spermă sau de la aproape toți bărbații existenți straight face). Dacă știi că pastilele nu-ți fac bine nu lua, pe mine de exemplu nu mă ajută pastilele deloc. În schimb apa caldă, chiar fiartă, te va ajuta. Bea ceaiuri sau ciocolate calde. În principiu apelează cam la tot ce îți poate încălzi burta. Dar neapărat vizită la ginecolog. A spus cineva și mai sus. Poate fi un chist, poate chiar 2-3.e foarte important să colaborezi cu profesioniști în orice problemă ai. Multă sănătate și sper să îmi asculți sfaturile.

| Anuket a răspuns:

Te cred.
Cum spune și Sweetys, pentru acest caz trebuie să te duci la doctor.
Dacă te duci la mai mulți majoritatea nu vor aproba decizia dacă nu ai deja copil.
Trebuie să vezi cauza, nu scoți orice te doare căci poate va fi de folos așa cum este.
Normal că scapi de menstruație... Iar pericol, ca la orice altă operație și trebuie să mai vezi urmările...
Exercițiile fizice te ajută puțin, dacă știi când vine menstruația, faci niște exerciții timp de 3-4 zile înainte.

| nevermatch a răspuns:

Cred ca ai endometrioza, mergi la ginecolog, poate ti se poate da un tratament.

| nevermatch a răspuns (pentru Ada477):

Nu e normal, ai fost la o incompetenta. Mergi la alta.

| Salontanul a răspuns (pentru nevermatch):

Cred ca are ipohondrie! Uita-te peste intrebarile ei sa vezi! Toate-s cu boli accidente si din toate crede ca poate muri.

| AntonioPena a răspuns:

Poti face o operatie, dar nu vei mai putea face copii.